Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η δήλωση του Υπ. ΠΑΙΘΑ Κ. Πιερρακάκη και το μήνυμα της Υφυπουργού Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κ. Πιερρακάκη και το μήνυμα της Υφ. ΠΑΙΘΑ Ζ. Μακρή.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Ακολουθούν η δήλωση του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κυριάκου Πιερρακάκη και το μήνυμα της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζέττας Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κου Κυριάκου Πιερρακάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας γιατί με τις γνώσεις, τις αξίες και την προσφορά τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας.

Το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Ζέτας Μ. Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

5 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μια ημέρα, που κάθε χρόνο αφήνει, με την επίκαιρη θεματική της αφιερωμένη στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιβάλλον και ορίζει, με την ιδιαίτερη δυναμική της, τον προσανατολισμό εκπαιδευτικών πολιτικών, μεταρρυθμίσεων και προοπτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών προτάσσει την ιδιαίτερη βαρύτητα του ρόλου του εκπαιδευτικού και προτεραιοποιεί τις ανάγκες, τα αιτήματα και τα επόμενα βήματα της διαδρομής, ώστε να αναδειχθούν και να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις της παγκόσμιας πολυπληθούς εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς εκπτώσεις, μεσοβέζικες λύσεις, επιπόλαιες και πρόσκαιρες στρατηγικές. Για καλύτερη,  ποιοτικότερη και προσβάσιμη εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο και πιο πολλά υποσχόμενο μέλλον για τα παιδιά μας.

Είναι ανταμοιβή, ηθική και ουσιαστική, η συμμετοχή μου για δεύτερη θητεία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την ιδιότητα της Υφυπουργού και με νέες αρμοδιότητες αυτές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης. Και είμαι σίγουρη ότι και σε αυτήν την πορεία θα έχω τη δυνατότητα να συνεργαστώ, στενά και εποικοδομητικά, με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς. 

Άλλωστε, αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, το γνωρίζετε καλά ότι το γραφείο μου είναι πάντοτε ανοιχτό και γω ανταποκρίνομαι και επιδιώκω συναντήσεις και διάλογο. Εκτιμώ την επικοινωνία μας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αμεσότητα με την οποία μοιράζεστε σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις.

Αυτήν την ημέρα, λοιπόν, που οι εκπαιδευτικοί είναι τα τιμώμενα πρόσωπα, όλοι εμείς αδράττουμε την ευκαιρία και φροντίζουμε να κοιτάμε ακόμα πιο βαθιά, να ακούμε πραγματικά, να αναδεικνύουμε την προσφορά τους, να αναγνωρίζουμε το έργο τους, να επιβραβεύουμε την αφοσίωσή τους, να στηρίζουμε την εξέλιξή τους και να εμπιστευόμαστε την κρίση και την εμπειρία τους, όπως τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. 

Δείτε σχετικά

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2023: Αφιέρωμα με κείμενο-video και φύλλα εργασίας από “To Sakidio” 

Δείτε επίσης

Αριθμός μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Τα στοιχεία που έδωσε η Υφ. Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου στη Βουλή

Επίσκεψη στα σχολεία του Καστελλόριζου και στους 53 μαθητές πραγματοποίησε η Υφ. Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση