Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

1ο blind guide Καλλιθέας-ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ: ΚΕΑΤ-Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

1ο blind guide Καλλιθέας-ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Στο ΚΕΑΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ.

1ο blind guide Καλλιθέας-ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Στη βιωματική εκδήλωση “ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ- 1ο blind guide Καλλιθέας”, που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, συμμετείχε ο Γραμματέας της Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία Κώστας Λολίτσας, με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Έλσα Καραγεώργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ

Ο Κώστας Λολίτσας εκπροσώπησε και τον Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος εμπράκτως έχει δείξει μέχρι τώρα ότι στέκεται αρωγός στο έργο του ΚΕΑΤ και στην εκδήλωση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου – , οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Νοτίου Τομέα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Βουλευτές, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων των ατόμων με προβλήματα όρασης και πλήθος κόσμου είχαν τη δυνατότητα φορώντας μάσκες και κρατώντας λευκά μπαστούνια να διανύσουν μια αρκετά μεγάλη απόσταση, μπαίνοντας έστω και για λίγο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

– Έτσι θα είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν βιωματικά πόσο σημαντικό είναι καθημερινά να μην παρκάρουμε ούτε να σταθμεύουμε στις διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ και να μην εμποδίζουμε την ειδική κίτρινη διαγράμμιση στα πεζοδρόμια για τους συνανθρώπους μας με ολική ή μερική οπτική αναπηρία.

– Επίσης γίνεται κατανοητό πόσο απαραίτητη είναι η ειδικότητα του εκπαιδευτή της κινητικότητας Τυφλών για την όσο δυνατόν πιο αυτόνομη καθημερινότητα των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης.

Συγχαρητήρια στην Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ κα Σοφία Χαμονικολάου για την ευκαιρία ενσυναίσθησης που μας χάρισε.

Δείτε σχετικά

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού-15 Οκτωβρίου | Αρθρο 

Δείτε επίσης

Εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως 

Επέκταση επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες από 6 στον ιδιωτικό τομέα 

Χορήγηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Ατομα με Αναπηρία από τον ΟΠΕΚΑ | Διευκρινίσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση