Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-Ψηφοφορία για εικονική επιχείρηση – «Μελισσομαγεία & Ομορφιά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-Ψηφοφορία για εικονική επιχείρηση – «Μελισσομαγεία & Ομορφιά» – Σε εξέλιξη διαγωνισμός με ψηφοφορία κοινού για διαφημιστικό σποτ.

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-Ψηφοφορία

Μαθητές του 1ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρασκεύασαν βιολογικά προϊόντα (Κεραλοιφή με σπαθόλαθο) και συμμετέχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του Junior Achievement Greece. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός με ψηφοφορία κοινού για διαφημιστικό σποτ.

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-Ψηφοφορία – Αναλυτικά

Η Εικονική Επιχείρηση του 1ου ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «Μελισσομαγεία & Ομορφιά» συμμετέχει με το δικό της commercial video (διαφημιστικό σποτ) στην ανοιχτή ψηφοφορία κοινού, διεκδικώντας μια θέση στο Public Choice Award (Βραβείο Κοινού).

Περίοδος ψηφοφορίας 18- 29 Μαρτίου 2024.

Μπορείτε να ψηφίσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Μπαίνετε στο link: https://jagreece.org/promovoting/
2. Πηγαίνετε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το λογότυπο της Εικονικής Επιχείρησης  Μελισσομαγεία & Ομορφιά
3. Πατώντας το κουμπί μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό σποτ. Πατώντας την εικόνα με το logo μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τη εικονική επιχείρηση «Μελισσομαγεία και Ομορφιά» και το κουμπί ΨΗΦΙΣΤΕ !

4. Στη συνέχεια μεταφέρεστε στην Σελίδα Ψηφοφορίας και πατάτε «συνέχεια ψηφοφορίας»
5. Εντοπίζετε την Μελισσομαγεία & Ομορφιά και την ψηφίζετε!
6. Αφού επιλέξετε την Μελισσομαγεία & Ομορφιά πατάτε το κουμπί ΨΗΦΙΣΤΕ στο τέλος της σελίδας!

____________________________________

Τι είναι η Εικονική Επιχείρηση

H Εικονική Επιχείρηση αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 15-21 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου). Υλοποιείται δωρεάν από το Junior Achievement Greece σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και όλους τους τύπους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικά Σχολεία, ΕΠΑ.Λ., Ειδικής Αγωγής, Πειραματικά). Βασίζεται στο διεθνές πρόγραμμα «Company Program» που υλοποιείται σε 117 χώρες, και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την Έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Γενική Περιγραφή

Η Εικονική Επιχείρηση αναπτύσσεται με άξονα μια ομαδική βιωματική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές/τριες δημιουργούν μια «εικονική» (δηλ. μη νομικά συσταθείσα) επιχείρηση, κατανοώντας όλα τα στάδια της δημιουργίας, λειτουργίας και ρευστοποίησής της. Διαμοιράζουν και αναλαμβάνουν ρόλους για να σχεδιάσουν και να παράγουν προϊόντα ή υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε διαπιστωμένες κοινωνικές ανάγκες, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διακρίνονται από καινοτόμα χαρακτηριστικά. Στόχος είναι η καλλιέργεια και ενίσχυση ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών/τριών, ώστε να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική ευθύνη τους ως μελλοντικοί/ές επαγγελματίες με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον. Κατά συνέπεια καλλιεργούνται η ανάληψη ευθύνης, η δεξιότητα σχεδιασμού και προγραμματισμού, η ανάλυση αναγκών, η οργανωτικότητα, η ομαδοσυνεργατικότητα, η επικοινωνία, η διαχείριση χρόνου, η λήψη απόφασης, η επίλυση προβλημάτων, η αξία δέσμευσης στην ποιότητα και η ευθύνη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης. Επιπλέον τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να συστήσουν διασχολικούς μαθητικούς συνεταιρισμούς, ανταλλάσσοντας πρακτικές από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα. 

Δείτε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down-21 Mαρτίου: Οι ειδικοί μας μιλούν (video) 

Δράση Συμβούλων Εκπαίδευσης Πληροφορικής (ΠΕ86): «Κρυπτογραφία και Μηχανική Μάθηση» 

Πρόγραμμα συνεδρίου LAHERS & ΙΜΕΓΕΕ για τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες 

Αιτήσεις για εργαστήρια αειφορίας: Πρόσκληση του ΙΕΠ σε εκπαιδευτικούς 

Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους: Αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση