Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

100 χρόνια από την ίδρυση του ΟΠΑ: Μήνυμα του Πρύτανη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

100 χρόνια από την ίδρυση του ΟΠΑ: «Σήμερα, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, το ΟΠΑ καλείται να απαντήσει στο μεγάλο ζητούμενο, τη δυναμική και δημιουργική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγή και στη διακυβέρνηση».

100 χρόνια από την ίδρυση του ΟΠΑ

Ακολουθεί το μήνυμα

«Αγαπητά μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ,

Σήμερα, 18 Ιουνίου 2020, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει τα 100 χρόνια του.

Σαν σήμερα το 1920 δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ 133/τ.Α΄ο Νόμος 2191 περί Ιδρύσεως Ανωτάτης Σχολής Εμπορικών Σπουδών.

Την εποχή εκείνη, σε ακραία δύσκολες συνθήκες, οι εμπνευστές της ίδρυσής του, το είδαν ως μέρος μιας ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την πρόοδο της χώρας. Και επιβεβαιώθηκαν.

Στα εκατό χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί με συνέπεια στις συνεχείς και μεγάλες προκλήσεις της Επιστήμης, της Κοινωνίας, της Οικονομίας, σε μια πορεία συνυφασμένη με τις εξελικτικές διαδικασίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Σήμερα, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, αποτέλεσμα της πανδημίας, το ΟΠΑ καλείται να απαντήσει στο μεγάλο ζητούμενο, τη δυναμική και δημιουργική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγή και στη διακυβέρνηση.

Το ΟΠΑ αντιλαμβάνεται πλήρως την πρόκληση και για άλλη μια φορά θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας.

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ Χρόνια Πολλά!

Ο Πρύτανης,
Καθηγητής Εμμανουήλ Α. Γιακουμάκης».

Δείτε επίσης

JA Start Up 2020: H “DR.IV” νικήτρια ομάδα-Εκπροσωπεί τη χώρα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό “JA Europe Enterprise Challenge 2020” 

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Βραβεία σε διακεκριμένους νέους επιστήμονες για το 2021 

Κατ’ οίκον διανομή συγγραμμάτων φοιτητών: Ολοκληρώνεται η διαδικασία-Παράταση προθεσμίας έως 21.06

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών 2019-20: Αιτήσεις Πέμπτη 04.06 έως Δευτέρα 06.07.2020 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση