Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

18ο Συνέδριο ΟΛΤΕΕ: Απονομή Τιμητικής Διάκρισης του Επίτιμου Προέδρου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., στον Σεραφείμ Κερασιώτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

18ο Συνέδριο ΟΛΤΕΕ: Απονομή Τιμητικής Διάκρισης του Επίτιμου Προέδρου της ΟΛΤΕΕ, στον Σεραφείμ Κερασιώτη “για την αδιάκοπη, πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18ο Συνέδριο ΟΛΤΕΕ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 18ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.

Οι οργανωτές λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία του COVID – 19 ενήργησαν σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και αφού διασφάλισαν την καταλληλότητα του Συνεδριακού χώρου του Ξενοδοχείου «Βεργίνα», κήρυξαν την έναρξη των διεργασιών του 18ου Συνεδρίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας και αφού διαπιστώθηκε η απαραίτητη απαρτία από τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) από όλη την Ελλάδα.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών.

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή του Προεδρείου Γενικής Συνέλευση, της Επιτροπής Τύπου και της Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

έδωσε τον λόγο στον κ. Σταμάτη Σταματιάδη, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και απηύθυνε χαιρετισμό κάνοντας μια τοποθέτηση για την εκπαιδευτική πραγματικότητα και τα προβλήματα της επόμενης μέρας.

Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στο κ. Σεραφείμ Κερασιώτη, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος επί σειρά ετών, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συντάχθηκε στο πλευρό της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

« …. μαζί με τους ανθρώπους που φυλάνε τις Θερμοπύλες της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Ακολούθως το Προεδρείο, μετά την ομόφωνη απόφαση των συνέδρων, απένειμε την Τιμητική Διάκριση του Επίτιμου Προέδρου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., στο κ. Σεραφείμ Κερασιώτη για την αδιάκοπη, πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Την διάκριση την παρέλαβε εκ μέρους του κ. Κερασιώτη ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ., την οποία και θα του παραδώσει.

Τιμητική Διάκριση

δόθηκε στον κ. Παναγιώτη Μεγαρίτη για την αδιάκοπη, πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση ο οποίος και αυτός ως ιστορικό μέλος, υπηρέτησε σε όλες τις καίριες θέσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και συνταξιοδοτείται μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στο Α΄ μέρος του Συνεδρίου

παρουσιάστηκε η Έκθεση Πεπραγμένων του απερχομένου Δ.Σ. καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός του, όπου μετά τις τοποθετήσεις των συνέδρων επί των πεπραγμένων ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τις εκθέσεις.

Στο Β΄ μέρος του Συνεδρίου

παρουσιάστηκαν, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι θέσεις και οι στόχοι του αγώνα της επόμενης συνδικαλιστικής περιόδου 2020-2022, τα οποία θα υλοποιηθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και συγκεκριμένα:

α) το Διεκδικητικό Πλαίσιο με 26 σημεία,

β) το Πρόγραμμα Δράσης με 11 σημεία καθώς και γ) ο Προϋπολογισμός

Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ. Νικόλαος Πάχτας, μέλος του Δ.Σ. του κέντρου διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ιστορία της Τεχνικής Εκπαίδευσης και η αναγκαιότητά της για το μέλλον» και αναφερθήκαμε στη συνέχιση του προγράμματος (ΜΝΑΕ) Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, τα οποία υποστηρίζει το ΝΟΗΣΙΣ, καθώς επίσης και ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα Συστημάτων και θεσμών ΕΕΚ από το Cedefop ο οποίος ανέπτυξε το θέμα

«Ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έγιναν πολλές τοποθετήσεις από τους σύνεδρους και διενεργήθηκαν συζητήσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Τ.Ε.Ε..

Τέλος τέθηκαν σε ψηφοφορία και ελήφθησαν αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το 18ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

έληξε με τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την διετία 2020- 2022.

Το Απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνέδρους και εισηγητές, οι οποίοι με την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία συνέβαλαν στην επιτυχία του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συνέδρους που υπερέβησαν τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς, σε συνδυασμό με την κατάσταση με την πανδημία του COVID – 19, συνεργάστηκαν άψογα και συντέλεσαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της οργάνωσης του Συνεδρίου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το παρόν στο Συνέδριο μας και παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των καλεσμένων.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

________________________

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ» ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Στην Θεσσαλονίκη στις 3 & 4 Ιουλίου 2020 διεξήχθη το 18ο Πανελλήνιο Τακτικό Συνέδριο των εκπαιδευτικών αντιπροσώπων των Ενώσεων Λειτουργών της Τεχνικής και Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ), για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και για την χάραξη του νέου διεκδικητικού πλαισίου για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ), για την διετία 2020 – 2022, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ).

Κατά την διάρκεια των εργασιών του εκπαιδευτικού συνεδρίου της ΟΛΤΕΕ,

αποφασίστηκε ομόφωνα από τους συνέδρους πέραν των άλλων, η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ» της ΟΛΤΕΕ

  • στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό, διευθυντή επί 14 χρόνια στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου Κερασιώτη Σεραφείμ του Φωτίου και της Σταθούλας,
  • τον επί 35 χρόνια εκπαιδευτικό, που υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις της ΤΕΕ (εκπαιδευτικός, υποδιευθυντής και διευθυντής σχολικών μονάδων, προϊστάμενος γραφείου ΤΕΕ), μέλος της ΔΕΠ και σχολικής επιτροπής των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου, αλλά και
  • τον συνδικαλιστή επί 35 χρόνια που υπηρέτησε σε όλες τις συνδικαλιστικές θέσεις στην τοπική Α΄ ΕΛΤΕΕ Αθηνών και στην Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) μέχρι της συνταξιοδότησής του.

Δείτε επίσης

Λειτουργία σχολικών μονάδων: Με το σύνολο των μαθητών-εκτεταμένη χρήση μάσκας-διαφορετικά διαλείμματα-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ
7 Σεπτεμβρίου κλείδωσε το άνοιγμα των σχολείων: Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας στο OPEN
Σενάρια ανοίγματος σχολείων: Η Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα και ο Γ.Γ. ΟΛΜΕ Β. Μπουντουλούλης στο MEGA Σαββατοκύριακο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση