Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

2η Επιστημονική Συνάντηση Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2η Επιστημονική Συνάντηση Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας: Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια”-Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00-20:30.

Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου για την 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), με τίτλο “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας: Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια” η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00-20.30.

 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας:

Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια ” Ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 την 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας με τίτλο “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας: Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια”.

Στόχος της Επιστημονικής Συνάντησης

είναι η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις κατά την περίοδο που διανύουμε, όπως αυτές εκδηλώνονται στο σύστημα του σχολείου και της οικογένειας.

Επιμέρους στόχοι των προσκεκλημένων ομιλιών είναι:

α) να γίνουν κατανοητές οι συμπεριφορές και οι δυσκολίες που τυχόν προκαλούνται σε επαγγελματικό αλλά και διαπροσωπικό επίπεδο,

β) να παρουσιαστούν οι πρακτικές που ενδυναμώνουν την ανθεκτικότητα των ατόμων και

γ) να αναδειχθούν ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια και στον τρόπο που ανταποκρίνεται σε κρίσεις.

Η 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας απευθύνεται

στους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, όπως είναι οι ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε όσους απασχολούνται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η 2η Επιστημονική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2022 από τις 18.00 έως 20.30 διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ημερίδας καθώς και την ιστοσελίδα στο f.b.

Δείτε επίσης την Πρόσκληση της 2ης Επιστημονικής συνάντησης κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας

Οι Συντονίστριες του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ

Γιώτα Δημητροπούλου & Φαίη Αντωνίου

Δείτε ακόμη

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τη συμπεριληπτική Εκπαίδευση από το ΙΜΕΓΕΕ 

Σχολική ημέρα κατά της βίας: Δράσεις-συζητήσεις- εκδηλώσεις στα σχολεία από Πέμπτη 3 έως και Τετάρτη 9.03.2022 

Διάταξη για άσκηση ειδικευόμενων νοσηλευτών σε σχολικές μονάδες, σε Διαβούλευση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση