Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

2ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας: Στη Βουλή το πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας: Στη Βουλή το πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας – Ως Αναφορά κατατέθηκε η έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη διαμαρτυρία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Β΄Αθήνας αναφορικά με το από τριετίας άλυτο πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή ο Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ κος Ν. Φίλης και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ κα Μ. Τζούφη.

Ακολουθεί η Αναφορά και η επιστολή

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς – Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εσωτερικών

Θέμα: “Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας σχετικά με τη μόνιμη στέγαση της υπηρεσίας”

Την από 11/03/2022 Διαμαρτυρία – Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας σχετικά με το πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας καταθέτουν ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Στο Ψήφισμα τονίζεται ότι η μη ύπαρξη στέγης για το 2° ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας παραμένει άλυτο πρόβλημα, ενώ για την υλοποίηση του έργου του το ΚΕΔΑΣΥ 2° Β’ Αθήνας στεγάζεται προσωρινά σε τρεις (3) σχολικές αίθουσες του 4ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, οι οποίες φιλοξενούν μεν μερικές από τις λειτουργίες της υπηρεσίας, σε καμία περίπτωση όμως αυτές οι 3 παρεχόμενες αίθουσες δεν μπορούν να στεγάσουν το προσωπικό του – συνολικά πενήντα έξι (56) άτομα.

Απόρροια της κατάστασης αυτής είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες να υλοποιούνται σε διάφορους «χώρους-φιλοξενίας» σε σχολεία, αίθουσες του Δήμου Αγίας Παρασκευής και όμορων δήμων, σε χώρους δηλαδή ακατάλληλους για τη διενέργεια ατομικών, ιδιαιτέρως ευαίσθητων και σύνθετων αξιολογικών διαδικασιών, διερεύνησης των ψυχοκοινωνικών και εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών και της συμβουλευτικής υποστήριξης αυτών και των γονέων τους.

Το Ψήφισμα καταλήγει με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου: την άμεση εξεύρεση λύσης για τη μόνιμη στέγαση της υπηρεσίας σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του έργου του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας, τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, των οικογενειών τους και των σχολείων, καθώς και τη διασφάλιση των καταλλήλων εργασιακών συνθηκών.

Επισυνάπτεται η σχετική Διαμαρτυρία – Ψήφισμα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 15-3-2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Δείτε τη Διαμαρτυρία – Ψήφισμα

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΓΚΑμεΑ για 2ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας: Να δοθεί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, επαρκής λύση στο κτιριακό πρόβλημα 

Δείτε επίσης

Γνωματεύσεις ΚΕΔΑΣΥ-αξιολογικές εκθέσεις: Επισημάνσεις σχετικά με την έκδοση και την ισχύ τους 

Εγκύκλιος: Διερεύνηση αναγκών από ΚΕΔΑΣΥ παιδιών και προ του έτους πρώτης εγγραφής σε νηπιαγωγείο 

 Σελφ τεστ-προμήθεια 3 από Τετάρτη 30.03-Διενέργεια ενός, 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση