Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού: Συζητά αύριο η επιτροπή για ισχύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν την Πρωτοχρονιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού: Συζητά αύριο η επιτροπή για ισχύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν την Πρωτοχρονιά-Τι θα συμβεί με τα σχολεία και τις εκδρομές.

21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 28.12.2021 ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 9.882 νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Αττική και τα 9.882 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Εξ αυτού του λόγου η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε σήμερα,

αλλά έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση και αύριο και όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Γ. Οικονόμου όλα δείχνουν πως κάποια εκ των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού και της μετάλλαξης Ομικρον, κυρίως σε ότι αφορά στην εστίαση, θα ισχύσουν νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022.

Πάνω σ αυτά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών περί τον κορονοϊό, αποφασίσθηκε η υιοθέτηση της οδηγίας του ECDC, σύμφωνα με την οποία η καραντίνα επιβεβαιωμένου κρούσματος θα ισχύει για 5 μέρες, εξαιτίας της πολύ υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Ομικρον και της εμφάνισης συμπτωμάτων σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τος προηγούμενες μεταλλάξεις.

Αναφορικά με τα σχολεία

ο κος Εξαδάκτυλοας ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί κάτι που να αφορά στη μη δια ζώσης επαναλειτουργία τους, όμως για τις σχολικές εκδρομές όλα δείχνουν πως θα ανασταλούν στα πλαίσια αντιμετώπισης της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού.

Δείτε σχετικά
Νέα μέτρα κορονοϊού από 03 έως 16.01.2022: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για σχολεία
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

Τα 5 νέα μέτρα πριν το lockdown: Παράταση σχολικών διακοπών μια εβδομάδα-Τηλεργασία άνω του 50%

Κεραμέως-σχολεία: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 Τηλεργασία στο Δημόσιο: Πως θα οργανωθεί-Σε διαβούλευση το έργο “Εισαγωγή του Μοντέλου της Τηλεργασίας στο Δημόσιο”

Πριν φύγετε
Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δήλωση της ΠτΔ κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση