Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

28η Οκτωβρίου-Μήνυμα Ζέττας Μακρή, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

28η Οκτωβρίου-Μήνυμα Ζέττας Μακρή, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου-Μήνυμα Ζέττας Μακρή

Ακολουθεί το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το μήνυμα

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της βαθιάς αλληλεπίδρασης της ιστορίας μας με το σήμερα, την κοινωνία, τους πολίτες, τη νέα γενιά, το αύριο.

Μια πορεία και μια σχέση που περνά μέσα από την εκπαίδευση και τη σχολική ζωή, ενηλικιώνεται, ωριμάζει και ασκεί, καθημερινά, την καταλυτική επιρροή της στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού μας, στις αξίες του έθνους μας, στην ενδυνάμωση της ιστορικής συνείδησης, συνέχειας και συνοχής.

Η σχολική γιορτή, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, η κατάθεση στεφάνων, η απόδοση τιμής, η αναγνώριση του αγώνα και της θυσίας, ο σεβασμός, η δικαίωση και η ελπίδα είναι η ουσία και όχι μια τυπική διαδικασία.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποκτούν σύγχρονη ματιά, προσέγγιση, δυναμική και περιεχόμενο μέσα από την έκφραση των παιδιών, των εφήβων, των νέων, όλων μας, που τις διοργανώνουμε, τις παρακολουθούμε, συμμετέχουμε σε αυτές και, ταυτόχρονα, δηλώνουμε την παρουσία μας και την ενεργό συμμετοχή μας, την ευθύνη μας και τη δέσμευσή μας στην διαχρονική και πανανθρώπινη προάσπιση του δικαιώματος στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ειρήνη, στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, στην διάδοση των μηνυμάτων για ενότητα και ομοψυχία, στην εμπιστοσύνη στις αρχές μας, τις οποίες ο ελληνικός λαός υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.

Από τα ποιήματα, που έχουμε απαγγείλει, τις ζωγραφιές που έχουμε αφιερώσει στην ημέρα, τις εκθέσεις που έχουμε γράψει, τα συναισθήματα που έχουμε περιγράψει, την μελέτη, που, πιο συνειδητά, κάναμε μεγαλώνοντας και την οπτική που αναπτύξαμε, μέσα από όλα αυτά που έχτισαν την ιστορική μας αντίληψη και την κριτική ικανότητά μας, μέσα από τα βάθη της ύπαρξής μας τιμούμε το έπος του 1940, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έπεσαν ηρωικά και με αυταπάρνηση για να σηκώσουν ψηλά και με υπερηφάνεια την πατρίδα!

Χρόνια πολλά!

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου από το Υπουργείο Εσωτερικών | Εγκύκλιος 

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου Δευτεροβάθμιας: Τι θα ισχύσει για Γυμνάσια και Λύκεια 

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2022 για την Α/θμια: Eν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής 

Τι ισχύει για μαθητικές παρελάσεις-τρόπο επιλογής σημαιοφόρου και παραστατών-Το νομοθετικό πλαίσιο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση