Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

3 υποτροφίες σε φοιτητές ΕΚΠΑ από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

3 υποτροφίες σε φοιτητές ΕΚΠΑ: Οι υποτροφίες αφορούν τόσο σε μεταπτυχιακές όσο και σε διδακτορικές σπουδές στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 10η Φεβρουαρίου 2020.

3 υποτροφίες σε φοιτητές ΕΚΠΑ

To Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου (Beijing Institute of Technology – BIT) ανακοινώνει τη χορήγηση 3 υποτροφιών (με υποτροφία του China Scholarship Council) σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΕΚΠΑ, για σπουδές απόκτησης Μaster (διάρκειας 2 ετών) ή PhD (διάρκειας 4 ετών).

Παρέχεται πλήρης υποτροφία καλύπτοντας το κόστος διδάκτρων, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης και κόστος διαβίωσης (ποσού CNY 3,000 για σπουδές απόκτησης Μaster και CNY 3,500 για PhD). Δεν καλύπτεται το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου και άλλων μετακινήσεων.

Προϋποθέσεις

Βασική προϋπόθεση είναι η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας  [(TOEFL, minimum score: 80) or IELTS Academic, minimum score: 5.5] ή/και της Κινέζικης Γλώσσας (τουλάχιστον πτυχίο HSK: 5) σε περίπτωση που οι υποψήφιοι/ες ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα σπουδών στην Κινέζικη γλώσσα.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων θα προβεί στην επιλογή των πλέον επικρατέστερων υποψηφίων και θα προωθήσει τα στοιχεία αυτών στο BIT,  το οποίο είναι αρμόδιο για την τελική επιλογή.

Αγγλόφωνα Μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου δίνει έμφαση κυρίως σε προγράμματα που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, αλλά εξαπλώνεται και σε άλλους τομείς όπως το μάνατζμεντ και οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι τα εξής:

  • Αεροναυτική, Επιστήμη του Διαστήματος και Τεχνολογία
  • Μηχανολογία
  • Ηλεκτρονικές Επιστήμες και Τεχνολογία
  • Μηχανική πληροφοριών και επικοινωνιών
  • Έλεγχος Επιστήμης και Μηχανικής
  • Πληροφορική και Τεχνολογία
  • Χημική Μηχανική και Τεχνολογία
  • Χημεία
  • Νομική

Διδακτορικά προγράμματα

Παράλληλα, όλα τα διδακτορικά προγράμματα μπορούν να διεξαχθούν στα αγγλικά. Μερικά επιπρόσθετα διδακτορικά προγράμματα είναι: Μαθηματικά, φυσική, εφαρμοσμένα οικονομικά, τμήματα εκπαίδευσης, στατιστική, διοίκηση επιχειρήσεων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τα μεταπτυχιακά όσο και για τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κριτήρια επιλογής:

Τα κριτήρια της επιλογής θα είναι:

1) Αποδεδειγμένη άριστη γνώση της Αγγλικής ή/και της Κινέζικης γλώσσας (για τα προγράμματα στην Κινεζική γλώσσα). Απαιτείται επισύναψη αντιγράφων των σχετικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

2) Βαθμός πτυχίου (για σπουδές απόκτησης Master) και βαθμός πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου (για σπουδές απόκτησης PhD).

3) Συνοπτική παρουσίαση ενδιαφέροντος του υποψηφίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα (στα αγγλικά).

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενες/οι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την καταθέσουν ηλεκτρονικά μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται, έως τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: mvardaki@uoa.gr υπόψιν κ. Μ.Βαρδάκη, Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων (τηλ. 210 3689731).

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ (στο τέλος της ανακοίνωσης του ΕΚΠΑ).

Παράλληλα μπορείτε να βρείτε εδώ την προκήρυξη από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου.

Δείτε επίσης

Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική & Εκπαίδευση: Μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ
Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια: Ειδικό Πρόγραμμα στο ΕΑΠ
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): 2 Προπτυχιακά και 13 Μεταπτυχιακά

Δείτε ακόμη

Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Μουσική Παιδαγωγική: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο 
Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική: Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση