Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

37η Εγκύκλιος-Μέτρα στο Δημόσιο για τον κορονοϊό ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

37η Εγκύκλιος-Μέτρα στο Δημόσιο για τον κορονοϊό ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης-αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου.

37η Εγκύκλιος-Μέτρα στο Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/ 151/οικ. 5525/29-3-2021 37η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στο Δημόσιο με βάση την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/27.03.2021 (ΦΕΚ Β΄ 1194) ΚΥΑ με τα μέτρα που ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.

Αναλυτικά το έγγραφο

 Σε συνέχεια των σχετικών με το θέμα εγκυκλίων, σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/27.03.2021 (ΦΕΚ Β΄ 1194) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00».

Με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ προβλέπεται εκ νέου η θέσπιση έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου).

Ειδικότερα,

σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 2 της υποπαρ. 1Β της παρ. 1 του άρ. 1 της ως άνω Κ.Υ.Α. που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες προβλέπονται για όλα τα επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης εκ νέου τα εξής:

Α/Α  

ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ø  ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ø  ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

2. Δημόσιες υπηρεσίες ●        Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

●        Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

●        Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

●        Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

●        Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

●        Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά

(7) ατόμων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες, στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.

Τα ως άνω προβλεπόμενα μέτρα

είναι τα ίδια και για τα δύο προβλεπόμενα επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης και δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτά που ίσχυαν ήδη.

Κατά τα   λοιπά

εξακολουθούν   να   ισχύουν   τα   αναλυτικώς   αναφερόμενα   στην   αριθ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/144/οικ. 2605/11-2-2021 32η εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας (ΑΔΑ: 9ΣΦΕ46ΜΤΛ6-ΞΑ4).

Δείτε σε μορφή pdf την 37η Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ

Δείτε επίσης

Μέτρα κορονοϊού έως 5 Απριλίου 2021 | ΦΕΚ
Ανοιγμα σχολείων-self-test-προσωπικά δεδομένα: Η τοποθέτηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη
Ρεκόρ ειδικών σχολείων σε αναστολή λόγω κρουσμάτων covid: Ενημέρωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306: 24ωρης λειτουργίας | Εγγραφο
Ομάδα εργασίας αποτίμησης νομοθετικού πλαισίου και βελτιωτικών αλλαγών εκπαίδευσης ΑμεΑ ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες
Ερευνα για επιπτώσεις πανδημίας-μαθησιακά αποτελέσματα και ψυχοκοινωνική εξέλιξη μαθητών, υλοποιεί το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση