Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

3ΕΑ/2019: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για ένταξη σε Πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

3ΕΑ/2019: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για ένταξη σε Πίνακες των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ – ΠΕ.

3ΕΑ/2019: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για ένταξη σε Πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ

Αθήνα, 8 Μαϊου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΕΠ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΕΑ/2019

 

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 12/24-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),  για  τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΠΕ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ΄).

Χρήσιμο:

Διευθύνσεις και τηλέφωνα όλων των ΠΔΕ – ΔΠΕ – ΔΔΕ της χώρας

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα :

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 24 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια/ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, για τον διορισμό τους ως μονίμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, όπως ορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ της Προκήρυξης,  υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, σύμφωνα με τα σχετικώς οριζόμενα στην υπ’ αριθ. πρωτ. 66907/Ε1/25-4-2019 (ΑΔΑ: ΨΛΠΡ4653ΠΣ-0ΟΣ) Πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Δείτε επίσης:

Υποβολή δικαιολογητικών εκπαιδευτικών για διορισμούς: Από 2 έως 30 Μαΐου στις Δ/νσεις Εκπ/σης – Προκήρυξη ΑΣΕΠ

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή  μέσω email στο enimerosi@asep.gr

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4):

Τις εργάσιμες ημέρες

·    Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00

Τις αργίες

·    Κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις και τα Εγχειρίδια Χρήσης (www.asep.gr – Βοήθεια → Συχνές Ερωτήσεις ή Εγχειρίδια Χρήσης) πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Δείτε επίσης

Υποβολή δικαιολογητικών εκπαιδευτικών για διορισμούς: Από 2 έως 30 Μαΐου στις Δ/νσεις Εκπ/σης – Προκήρυξη ΑΣΕΠ

Αιτήσεις διορισμών ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα απαραίτητα πρώτα 7 βήματα

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις για ένταξη σε Πίνακες ΑΣΕΠ – Μέρος Α

Διευκρινήσεις για αιτήσεις ένταξης σε Πίνακες για μόνιμους διορισμούς – Μέρος Β

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

8 Σχόλια

 1. Δήμητρα σε

  Γεια σας Κύριε Βούγια, είμαι ΠΕ 86 και έχω μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, το οποίο είναι μέσα στα μεταπτυχιακά που δέχεται το Υπουργείο ως συναφή. Περιμένω εδώ και δύο χρόνια όμως να μου αναγνωριστεί λόγω του ότι είναι από αγγλικό Πανεπιστήμιο. Τι κάνω? Μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά μου και χωρίς την αναγνώριση εφόσον το Υπουργείο του δίνει συνάφεια? Ευχαριστώ

 2. Δημητρα σε

  Ευχαριστώ Κύριε Βούγια. Μια τελευταία ερώτηση μου είναι αν μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά μου για την προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής χωρίς μα βάλω το μεταπτυχιακό μου. Ως καθηγήτρια ΠΕ86 Πληροφορικής?

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Οτι θέλετε προσκομίζετε. Για να κάνετε αίτηση βεβαίως πρέπει να έχετε την προβλεπόμενη εξειδίκευση ΕΑΕ.

 3. Ελένη σε

  Καλησπέρα σας κ. Βούγια!

  Είμαι αναπληρώτρια ΠΕ71 (απόφοιτη ΠΑΜΑΚ) και η ερώτηση μου είναι η εξής:
  Έχουμε το δικαίωμα να υποβάλουμε αίτηση και για τον κλάδο ΠΕ78; Απαιτείται κάποια προϋπηρεσία για να έχουμε το δικαίωμα αυτής της αίτησης ( από κάποιους μήνες και πάνω) ; Και τέλος, αν τελικά μπορούμε, η αίτηση θα είναι μία ή δυο ξεχωριστές για κάθε κλάδο;

 4. Φιλιώ σε

  Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Είμαι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής σε δύο κλάδους,ΠΕ 02φιλόλογοι και ΠΕ 60νηπιαγωγοι.Θα κάνω δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΑΣΕΠ,παρόλο που υπάρχει μια προκήρυξη και για τους δύο κλάδους;; Ή μία αίτηση δηλώνοντας δύο κωδικούς θέσεων προτίμησης;
  Επιπλέον,έχω μεταπτυχιακό Ε.Α. και το σεμινάριο με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.
  Το τελευταίο το καταχωρω μόνο στα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα ή και στα πρόσθετα προσόντα(κωδικός 006);καθώς θέλω να μοριοδοτηθω για αυτό,αλλά να μην ενταχθω στον επικουρικό πίνακα,αφού έχω το μεταπτυχιακό.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αναμένουμε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο για τις αιτήσεις. Το σεμινάριο το καταχωρείτε στα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα.

Γράψτε μία απάντηση