Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

4 Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων-Μείωση εξεταστέας ύλης-Μείωση χρόνου παραμονής στην οργανική νεοδιόριστων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

4 Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση ΕΒΕ-Τράπεζας Θεμάτων-Μείωση εξεταστέας ύλης-Μείωση χρόνου παραμονής στην οργανική νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Τέσσερις (4) Τροπολογίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που αφορούν στο χώρο της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν σήμερα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο “Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, οι Τομεάρχες Παιδείας Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν τρεις (3) Τροπολογίες, που αφορούν:

Στην κατάργηση της ΕΒΕ, καθώς και της Τράπεζας Θεμάτων και τη μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, ζητώντας από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως “να εγκύψει στα προβλήματα των μαθητών”.

Η τέταρτη Τροπολογία

με τίτλο “Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π” αφορά στη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην περιοχή διορισμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από δύο σε ένα έτος και υπογράφεται από 46 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Αναλυτικά οι Τροπολογίες
Η 1η Τροπολογία

Θέμα: Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – Ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών.

Δείτε την Τροπολογία ΕΔΩ

Η 2η Τροπολογία

Θέμα: Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Δείτε την Τροπολογία ΕΔΩ 

Η 3η Τροπολογία

Θέμα: Μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Δείτε την Τροπολογία ΕΔΩ

Η 4η Τροπολογία

Θέμα: Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Δείτε την Τροπολογία ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 ΓΕΛ: Εγκύκλιος με ρύθμιση θεμάτων διεξαγωγής των εξετάσεων 

Πανελλαδικές 2022-Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις: Το Μάιο η υποβολή Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου 

Τράπεζα Θεμάτων-ΕΠΑΛ: Τροποποίηση απόφασης για γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα B’ τάξης 

Πανελλαδικές 2022-Εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ: Ορίστηκαν με αποφάσεις της Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση