Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών: Λειτουργεί σε ακατάλληλες συνθήκες-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών: Λειτουργεί σε ακατάλληλες συνθήκες – Ερώτηση στη Βουλή από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου. 

6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου, με θέμα το 6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών το οποίο λειτουργεί με ακατάλληλες υποδομές όπως επισημαίνει η Βουλευτής.

Η κα Ασημακοπούλου ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ αν σκοπεύει να δώσει, άμεσα, μία οριστική λύση στην αντιμετώπιση του ως άνω σοβαρότατου κτηριακού προβλήματος.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 21-12-2022

Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σε ακατάλληλες συνθήκες λειτουργεί το 6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών»

Κυρία Υπουργέ,

Γονείς και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση με όσα αντικρίζουν, καθημερινά, στο 6ο νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, με τις συνθήκες που κυριαρχούν σε έναν χώρο αγωγής και εκπαίδευσης να είναι οι πλέον προβληματικές!

Οι αίθουσες είναι ακατάλληλες, όπως και ο προαύλιος χώρος, ο οποίος είναι στρωμένος με τσιμέντο, ενώ, έχουν σημειωθεί και αρκετά ατυχήματα. Όταν βρέχει, το προαύλιο γεμίζει νερά και από την λάσπη, ενώ, τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν διάλειμμα και να παίξουν, ούτε με γαλότσες! Και όλα αυτά συμβαίνουν, όταν, ταυτόχρονα, στο σχολείο υπάρχει μαθήτρια με 67% αναπηρία με κινητικά προβλήματα, με τουαλέτα άκρως ακατάλληλη (εξωτερική με πρόσβαση από σκάλες), όπως και το σύνολο του χώρου, που φιλοξενεί για τόσες ώρες, καθημερινά, μικρά παιδιά!

Να σημειωθεί ότι, το 6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών στεγάζεται στο ισόγειο μιας μονοκατοικίας, εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια! Η συνεχής επίκληση του άρθρου 75, παρ. Ι, τομέα ΣΤ΄, του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α’) και του άρθρου 94, του παρ. 4, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’) στις απαντήσεις σας, προφανώς και δεν ικανοποιεί κανέναν, την στιγμή που δεν αλλάζουν οι ως άνω τραγικές συνθήκες, υπό τις οποίες ακυρώνεται κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τις προαναφερθείσες διατάξεις, υπάρχει και η εγκύκλιος Φ.7/74054/Δ1/15.06.20, του Υπουργείου σας, που αναφέρει ότι: «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα Στελέχη Εκπαίδευσης οφείλουν να συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση κτλ.), ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων…».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί, επί 50 ολόκληρα χρόνια, ένα νηπιαγωγείο με ακατάλληλες υποδομές, όπως το ανωτέρω, χωρίς έχει υποστεί ο κτηριακός χώρος του τον σχετικό έλεγχο καταλληλότητας από τις αρμόδιες προς τούτο Υπηρεσίες του Υπουργείου σας;

2. Σκοπεύετε να δώσετε, άμεσα, μία οριστική λύση στην αντιμετώπιση του ως άνω σοβαρότατου κτηριακού προβλήματος, του 6ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών;

Δείτε επίσης

Απαραίτητοι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση: Αναφορά στη Βουλή 

Κεραμέως στη Βουλή: Χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού-νέες οργανικές θέσειξς-νέοι διορισμοί 

Κεραμέως για οργανικές: Γίνεται προσπάθεια να ανανεωθούν για να γίνουν διορισμοί 

Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: 5 αλλαγές στην Υπουργική Απόφαση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση