Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Το ΙΕΠ στην εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο ΠΕΠΑΛ Περάματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ΙΕΠ στην εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο ΠΕΠΑΛ Περάματος-Το ΙΕΠ σχεδιάζει την ενίσχυση της ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών για τις ευκαιρίες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που αναδύονται.

Το ΙΕΠ στην εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κος Σπύρος Δουκάκης, ο Αντιπρόεδρος κος Κωνσταντίνος Λολίτσας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ κος Διονύσης Αναστασόπουλος παραβρέθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου του 2023, στην εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (ΠΕΠΑΛ) Περάματος.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του ΙΕΠ

“Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματική εκπαίδευσης στη χώρα μας, ενώ ανέφερε πως με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, αποδεικνύεται στην πράξη η έμφαση που δίνεται στην τεχνική εκπαίδευση με την ουσιαστική αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων και των δημόσιων ΙΕΚ.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα ενισχυθεί η διάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαχέοντας τις καλές πρακτικές των πρότυπων επαγγελματικών λυκείων στα ΕΠΑΛ.

Το ΙΕΠ στο πλαίσιο δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες γυμνασίου, σχεδιάζει την ενίσχυση της ενημέρωσής τους για τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης που αναδύονται”.

_____________________________

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (ΠΕΠΑΛ) στο Πέραμα συζήτησε με μαθητές για τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ Συντονίστρια ήταν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, η οποία και προλόγισε τη συζήτηση, ως αρμόδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση.

Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Από το 2025 τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ανάλυση του ν/σ “Eλεύθερο Πανεπιστήμιο” από το ΥΠΑΙΘΑ 

Το σχέδιο Πιερρακάκη για την παιδεία: “Ανοιχτό σχολείο”-“Στοχευμένη επαγγελματική εκπ/ση”-“Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” 

Οδηγίες λειτουργίας θεσμών ενταξιακής εκπαίδευσης: ΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΕΑ-Τμήμ. Ενταξης-Παράλληλη Στήριξη 

Κατοικίες για εκπαιδευτικούς σε 13 νησιά του Αιγαίου προανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Δένδιας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση