Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση για Ειδικά σχολεία στη Βουλή: 4 Επίκαιρες Ερωτήσεις Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση για Ειδικά σχολεία στη Βουλή: 4 Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Τηλεκπαίδευση – Επανιδρύσεις τμημάτων ΑΕΙ.

Συζήτηση για Ειδικά σχολεία

Συζητείται σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 09:00΄ στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: “Τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας”.

Επίσης θα συζητηθεί

και η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ κας Χαράς Κεφαλίδου με θέμα: “Χωρίς tablets και τεχνολογικό εξοπλισμό χιλιάδες μαθητές παραμένουν εκτός τηλε-εκπαίδευσης”.

Στις Επίκαιρες Ερωτήσεις

αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα συζητηθούν σήμερα είναι και δυο που αφορούν σε επανιδρύσεις τμημάτων ΑΕΙ.

Αναλυτικά
Ο κος Ι. Δελής στην Επίκαιρη Ερώτηση του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων τα μοναδικά μέτρα που προέβλεψε ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή/και προμετωπίδας από το προσωπικό και η προαιρετική χρήση από όσους μαθητές αυτό είναι εφικτό, με την επισήμανση ότι τα τμήματα στα σχολεία ειδικής αγωγής είναι μικρά.

Συγκαλύπτει, το Υπουργείο, ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά στοιβάζονται σε μικρές, ακατάλληλες αίθουσες, ενώ στις μεγαλύτερες κάνουν συνδιδασκαλία παραπάνω από μια ομάδες.

Από την άλλη, ο κατώτατος αριθμός των τριών μαθητών για τη συγκρότηση ομάδων, μπορεί να είναι απαγορευτικός αφού τα παιδιά έχουν σοβαρές και διαφορετικές αναπηρίες και ως εκ τούτου διαφορετικές επιστημονικές και παιδαγωγικές ανάγκες.

Ο Βουλευτής ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:
  • Να είναι συνεχής η ιατρική παρακολούθηση, οι επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι με μαζικά τεστ.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, καθαριότητας.
  • Τα παιδιά με σοβαρά νοσήματα που είναι στο σπίτι τους να υποστηριχτούν διεπιστημονικά.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια.
Δείτε την Ερώτηση αναλυτικά ΕΔΩ
To especial.gr είχε συνδεθεί με τη Βουλή για την παρακολούθηση των συζητήσεων – Δείτε τι ειπωθηκε ΕΔΩ

_______________________

Η κα Κεφαλίδου στην Επίκαιρη Ερώτησή ρωτά την Υπουργό:
  1. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στον Νοέμβριο για να εξαγγελθεί η διανομή των συσκευών που θα επιτρέψουν στους μαθητές να συμμετέχουν στην τηλε-εκπαίδευση;
  2. Γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων των σχολείων/ μαθητών και αντίστοιχα των ελλείψεων; Και εάν «ναι» από πότε;
  3. Σε πόσο χρόνο, με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια θα μοιραστούν στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία όλων των παιδιών;
  4. Με ποια λογική εξαγγέλθηκε ποινή απουσιών στους μαθητές που δεν συμμετέχουν στην τηλε-εκπαίδευση από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί από το Υπουργείο η διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού;Ε
Δείτε την Ερώτηση αναλυτικά ΕΔΩ
Δείτε σχετικά
Κεραμέως-σύμβαση CISCO: “Είναι αποδοχή δωρεάς, ελάτε να τη δείτε”-Ολος ο διάλογος στη Βουλή

_______________________

Αναλυτικά οι 4 Επίκαιρες Ερωτήσεις

αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες θα συζητηθούν την Παρασκευή 27.11.2020 και ώρα 09:00΄ στη Βουλή

1- Η με αριθμό 192/23-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: “Τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας”.

2- Η με αριθμό 174/18-11-2020  Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαρούλας (Χαράς) Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Χωρίς tablets και τεχνολογικό εξοπλισμό χιλιάδες μαθητές παραμένουν εκτός τηλε-εκπαίδευσης”.

3- Η με αριθμό 173/18-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπήλιου Λιβανού προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο”.

4-Η με αριθμό 172/17-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημητρίου Κωνσταντόπουλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Εξελίξεις στην επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο”.

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
Επισφαλείς συνθήκες εργασίας: Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου
Μερόπη Τζούφη στη Βουλή: 2.000 μαθητές αποκλεισμένοι από την Τηλεκπαίδευση στα Ιωάννινα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση