Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Α και Β Λυκείου: Τροποποίηση Υ.Α. για κλάδους και τρόπο εξέτασης μαθημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Α και Β Λυκείου: Τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης, ως προς τον χαρακτηρισμό, τους κλάδους και τον τρόπο εξέτασης των διδασκομένων μαθημάτων.

Α και Β Λυκείου: Τροποποίηση Υ.Α. για κλάδους και τρόπο εξέτασης μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπ. αριθμ.107268/Δ2 τροποποίηση της 71388/Δ2/08-05-2019 Υπουργικής Απόφασης (Β΄ 1674), ως προς τον χαρακτηρισμό, τους κλάδους και τον τρόπο εξέτασης των διδασκομένων μαθημάτων Α και Β Λυκείου.

Η Τροποποίηση της 71388/Δ2/08-05-2019 Υπουργικής Απόφασης (Β΄ 1674), αφορά στα άρθρα 1, 2 και 5.

Συγκεκριμένα τροποποιούνται:

Το άρθρο 1
Χαρακτηρισμός των διδασκομένων μαθημ
άτων

Το άρθρο 2
Κλάδοι μαθημάτων

Το άρθρο 5
Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

____________________________________________

Δείτε επίσης:

Εξεταστέα ύλη Πανελλαδικών 2020: Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπ. αριθμ.106428/Δ2 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, με τον καθορισμό ύλης για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,

αποφοίτων:

  • Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου,
  • Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και
  • Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Τι έλαβε υπόψη το Υπουργείο για τον καθορισμό της ύλης

Για την Υπουργική Απόφαση, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η διατύπωση γνώμης για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης για το έτος 2020, από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα με το αριθμ. 85463/Δ2/29-05-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων,  ζητήθηκε η διατύπωση γνώμης για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης για το έτος 2020 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου.

Επίσης για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης ελήφθη υπόψη και η Πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – (13/04-04-2019, 3π Ανακοινοποίηση στο ορθό 24-05-2019).

Για το σχολικό έτος 2019-2020, η διδακτέα ύλη των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Λυκείου

Τέλος, για το σχολικό έτος 2019-2020, η διδακτέα ύλη των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται και Πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ταυτίζεται με την εξεταστέα ύλη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Δείτε την ύλη ακολούθως

Δείτε ακολούθως την ορισθείσα εξεταστέα ύλη για το έτος 2020, για τα μαθήματα που εξετάζονται Πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και Δ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Δείτε αναλυτικά στο ΦΕΚ

Δείτε ακόμη:

Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης: Demo με την Α’ Δήλωση προτίμησης

Τριτοβάθμια: Ο Νέος Χάρτης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση