Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για τους αρνητές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για τους αρνητές-Θα ξεκινήσει κύκλος ενημέρωσης, σε πνεύμα συνεργασίας, των εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού

Μιλώντας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στην “Καθημερινή” της Κυριακής η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, η οποία θα είναι υποχρεωτική.

Για όσους αρνηθούν την αξιολόγηση,

σύμφωνα με την Υπουργό, θα προβλέπονται συνέπειες, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση μισθού έως και ενός μηνός.

Επίσης

τα αποτελέσματά της αξιολόγησης θα συνδέονται με επιβράβευση με μόρια ή με επιμόρφωση.

Για τα σημαντικά οφέλη

της διαδικασίας της αξιολόγησης θα ξεκινήσει κύκλος ενημέρωσης, σε πνεύμα συνεργασίας, των εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο.

_____________

Οι σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Απ. Λακασά και οι απαντήσεις της κας Κεραμέως
– Με δεδομένη την άρνηση του κλάδου στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα υπάρξουν ποινές για όσους αρνηθούν να αξιολογηθούν από τον Σεπτέμβριο;

– Είναι γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη επιφυλακτικότητα για δέκαετίες απέναντι στην αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, όμως, υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί που την επιθυμούν, ενώ εντυπωσιακά υψηλά είvαι και τα ποσοστά αποδοχής τns στην κοινωνία.

Η αξιολόγηση θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά τns θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση.

Με τους όρους αυτούς, ποιος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να βελτιωθεί προς όφελος των μαθητών του και δικό του;

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν ενημερωτικές συνεδρίες για τους εκπαιδευτικούς ώστε να πληροφορηθούν για τα σημαντικά οφέλη της αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πάνω από 90% των χωρών τnς Ε.Ε.

Είναι, όμως, ξεκάθαρο:

Η συμμετοχή στην αξιολόγηση κάθε είδους -σχολείων, εκπαιδευτικών, στελεχών- θα είναι υποχρεωτική, και ασφαλώς προβλέπονται και συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει.

Ποιες θα είναι αυτές;

– Η μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός.

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”
Διδακτική η προϋπηρεσία στα ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΣΥ-ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ-ΚΕΠΕΑ-ΚΕΑ-ΚΠΕ: Διάταξη στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ
 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 2021: Σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά
Τρόπος υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου: Aριθμός δυνατών προτιμήσεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Ο Δάσκαλος σε

    Άρα λοιπόν εγώ θα παρέχω έργο κανονικά, θα δουλεύω κάθε μέρα δηλαδή, αλλά δε θα πληρωθώ…… Ά ξέχασα, ίσως πάρω ένα “μόριο”…

Γράψτε μία απάντηση