Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αξιολόγηση-Κεραμέως: Ο ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται-Τι είπε για τα κρούσματα στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αξιολόγηση-Κεραμέως: Ο ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται-Τι είπε για την πορεία κρουσμάτων covid στα σχολεία στον ΣΚΑΙ.

Στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την πορεία των κρουσμάτων covid στα σχολεία, το εμβόλιο, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την επίθεση στο φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Κρούσματα covid στα σχολεία

Όσο μεγαλύτερη η εμβολιαστική κάλυψη ανά περιοχή τόσο λιγότερα τα κρούσματα σε μαθητές ανέφερε η Υπουργός ονομάζοντας τα σχολεία ως καθρέπτη της κοινωνίας.

Λόγω της επένδυσης σε αυξημένο testing αυτή τη στιγμή από τα 14.000 σχολεία στη χώρα είναι κλειστά τα επτά και από την πραγματοποίηση των self test έχουμε το 90% των θετικών κρουσμάτων τόνισε η κα Κεραμέως.

Εμβόλιο

Δώρο της επιστήμης χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού η Υπουργός ΠΑΙΘ, καλώντας σε επίσπευση του εμβολιασμού των μαθητών.

Αξιολόγηση σχολικής μονάδας-εκπαιδευτικών

Για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας σε πρώτη φάση και των εκπαιδευτικών σε δεύτερη, μίλησε η Υπουργός αναφέροντας πως σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων πάνω από 6.300 έχουν ήδη καταθέσει αναφορά αξιολόγησης, τονίζοντας πως ουδεμία κύρωση υφίσταται, παρά μόνον τρομακτική παραπληροφόρηση, όπως επίσης δεν υφίσταται θέμα απολύσεων, ούτε περικοπή κονδυλίων στα σχολεία.

Για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, ανέφερε πως θα καταγραφεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς σε άξονες όπως εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ.

Απεργία εκπαιδευτικών

“Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ο ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Νίκη Κεραμέως.

Επίθεση σε φοιτητή-Πανεπιστημιακή αστυνομία

“Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικό που κατέθεσε ο νεαρός” ανέφερε η κα Κεραμέως αναφορικά με την επίθεση σε φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), επισημαίνοντας σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία πως μετά τη διαδικασία κύρωσης των πινάκων ΑΣΕΠ θα εκκινήσει η διαδικασία της εκπαίδευσης του επιλεγέντος προσωπικού.

Δείτε επίσης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: 6.100 στις 13.000 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση
Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Προστασία εκπαιδευτικών ευπαθών ομάδων: Aμεση ανάγκη λήψης μέτρων-Ερώτηση στη Βουλή
Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας edupass σε Διευθυντές σχολείων και ΑΕΙ-Πως γίνονται οι δηλώσεις
 63η εγκύκλιος-μέτρα κορονοϊού στο Δημόσιο: Πως θα λειτουργούν οι υπηρεσίες-Τεστ-Ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση