Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΑΔΕΔΥ-απεργίες: Ολες βγαίνουν παράνομες-Δεν επαναπροκηρύσσει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στο δημόσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΔΕΔΥ-απεργίες: Ολες βγαίνουν παράνομες-Δεν επαναπροκηρύσσει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στο δημόσιο – Η Απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ-απεργίες

Nα μην επαναπροκηρύξει, προς το παρόν, την απεργία αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο, μετά την κήρυξή της ως τυπικώς παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή της Υπουργού Εσωτερικών κας Νίκης Κεραμέως, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ αφού επισημαίνει ως εξοργιστικό το γεγονός ότι μετά την ψήφιση του ν. 4808/21, η κυβέρνηση, έχει προσφύγει πάνω από 15 φορές στα δικαστήρια και έχει βγάλει όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες – για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, έχει προσφύγει 4 φορές, τη φετινή χρονιά και σε όλες τις περιπτώσεις η απεργία κρίθηκε παράνομη – καλεί όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, των οποίων οι υπάλληλοι υπάγονται στον ν. 4940/22, να συνεκτιμήσουν όλα τα παραπάνω δεδομένα και να εξετάσουν τη δυνατότητα επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής, από τις ίδιες.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Απόφαση Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ 14/03/2024

Για την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση του Ν4940/24

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες προσφυγές της κυβέρνησης στα δικαστήρια, προκειμένου να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στο Δημόσιο, καταργώντας, έτσι, το άρθρο 23 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία.

Είναι πράγματι εξοργιστικό το γεγονός ότι μετά την ψήφιση του Ν4808/21, η κυβέρνηση, έχει προσφύγει πάνω από 15 φορές στα δικαστήρια και έχει βγάλει όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες.

Για την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την αξιολόγηση στο Δημόσιο, έχει προσφύγει 4 φορές, τη φετινή χρονιά και σε όλες τις περιπτώσεις η απεργία κρίθηκε παράνομη. Η τελευταία φορά που κρίθηκε παράνομη ήταν η προκήρυξη της απεργίας, που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη (αρ. απόφασης 227/2024).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση, 14/03/2024, αποφάσισε, να μην επαναπροκηρύξει, προς το παρόν, την απεργία – αποχή και να καλέσει όλες τις ομοσπονδίες του Δημοσίου, των οποίων οι υπάλληλοι υπάγονται στον Ν4940/22, να συνεκτιμήσουν όλα τα παραπάνω δεδομένα και να εξετάσουν τη δυνατότητα επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής, από τις ίδιες.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε επίσης

Παράνομη έκρινε την απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ, από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το Πρωτοδικείο 

Απεργία αποχή ΔΟΕ από την αξιολόγηση: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών 

Κεραμέως-διορισμοί 2024: Που θα δοθεί έμφαση-Το 2025 νέος γραπτός διαγωνισμός 

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση