Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση διετίας υπηρέτησης οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση διετίας υπηρέτησης οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-Καλεί την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των σχετικών διατάξεων των ν. 4589/19 και 4722/20

ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση διετίας υπηρέτησης οργανικής

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της ζητά τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση του πρώτου διορισμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ από δύο σχολικά έτη σε ένα.

Θεωρεί μάλιστα πως

αν υπάρξουν το 2022 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση Θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να δοθούν κενές οργανικές θέσεις για νέους διορισμούς, τις οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι με μετάθεση και αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97 τα οποία ορίζουν ότι οι διορισμοί έπονται της διαδικασίας των μεταθέσεων.

Η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Κατάργηση της διετίας για την υπηρέτηση της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή πρώτου διορισμού

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, στηρίζει το αίτημά τους για μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση του πρώτου διορισμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ από δύο σχολικά έτη σε ένα, όπως ίσχυε και παλαιότερα πριν την ψήφιση των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 62 του Ν. 4589/2019 και του άρθρου 42 του Ν. 4722/20.

Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν

(εργαζόμενοι για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα) αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους και τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο τους δημιουργεί και μεγάλα οικονομικά προβλήματα αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί μια οικογένεια στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα επιβεβλημένα έξοδα.

Η υποχρέωση παραμονής για μια διετία στην οργανική θέση

δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη Δημόσια Εκπαίδευση, αφού οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών γίνονται μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, ενώ αντίθετα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, αλλά και αδικίες αν υπάρξουν το 2022 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης.

Θα παρατηρηθεί, δηλαδή, το φαινόμενο

να δοθούν κενές οργανικές θέσεις για νέους διορισμούς τις οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι με μετάθεση. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97 τα οποία ορίζουν ότι οι διορισμοί έπονται της διαδικασίας των μεταθέσεων.

Ύστερα από τα παραπάνω

η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των σχετικών διατάξεων των Ν. 4589/19 και Ν. 4722/20 και να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο υπηρέτησης της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων από δύο σε ένα έτος, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν αίτηση για μετάθεση από τη φετινή σχολική χρονιά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε επίσης

Το τίμημα του διορισμού: Επιστολή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2021
ΔΟΕ-αίτημα υπηρέτησης οργανικής νεοδιόριστων 1 έτος και δικαίωμα μετάθεσης φέτος
Αίτημα ΟΛΜΕ για παραμονή νεοδιόριστων στη θέση τοποθέτησής τους για ένα χρόνο
Απόφαση ΣτΕ-Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μη αναδρομικότητα στις Υπ. Αποφάσεις του άρθρου 73 του ν. 4589/2019

Πριν φύγετε

 Ημερίδα Ειδικής Αγωγής ΙΕΠ 3.12.2021: Παράταση εγγραφής έως Πέμπτη 2.12-Οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση