Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων: Ακυρώθηκαν αποφάσεις Δ/νσεων Εκπ/σης από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών-Ακυρώθηκαν αποφάσεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης-Ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ με κοινοποίηση σημειώματος της νομικής της συμβούλου.

Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων

Η ΑΔΕΔΥ ενημερώνει ότι το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, με την υπ.αριθ.82/22-2-22 απόφασή του δικαίωσε τέσσερις εκπαιδευτικούς για την άδεια ανατροφής τέκνου, ακυρώνοντας την απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που δεν τις είχαν χορηγήσει.

Επιπροσθέτως η ΑΔΕΔΥ κοινοποιεί σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της νομικής της συμβούλου.

Το Ενημερωτικό Σημείωμα

Σε συνέχεια της με αρ. 2367/2021 απόφασης της επταμελούς Σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας που έκανε δεκτή αίτηση ακύρωσης Εκπαιδευτικού κατά της υπ’ αριθ. 108357/Ε3/21.08.2020 «εγκυκλίου» του Υπουργείου Παιδείας, ήθελα να σας ενημερώσω για την πρώτη απόφαση Διοικητικού Εφετείου που εξεδόθη και χειρίστηκε το δικηγορικό μου γραφείο και η οποία δικαίωσε τέσσερις νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς, ακυρώνοντας τις πράξεις των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης οι οποίες με επίκληση της «εγκυκλίου» είτε απέρριψαν τα αιτήματά τους για χορήγηση άδειας ανατροφής, είτε τους χορήγησαν αναλογικώς μειωμένη άδεια ανατροφής.

Πρόκειται για τη με αρ. Α82/22.2.2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που έκανε δεκτή την ΑΚ 346/2020 αίτηση ακυρώσεως τεσσάρων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να καθαρογραφεί η απόφαση και να σας την αποστείλω με νεότερη ενημέρωση επί του θέματος.

Με εκτίμηση,

Μαργαρίτα Παναγοπούλου Δικηγόρος (MJuris Oxford)

Δείτε σχετικά

Αδεια ανατροφής μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και για τους νεοδιόριστους 

Ακύρωση εγκυκλίου αδειών ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο 

Δείτε επίσης

Αδειες μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες άνευ αποδοχών-νεοδιόριστοι: Δίδονται όπως και στους λοιπούς εκπαιδευτικούς-Όχι πάνω από 5 έτη

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες

73η Εγκύκλιος Δημοσίου: Διευκολύνσεις υπαλλήλων λόγω νόσησης τέκνου με covid-19 

Πως θα χορηγούνται ειδικές άδειες εργαζομένων όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση