Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αδεια ειδικού σκοπού 5 ημερών για εργαζόμενους γονείς με παιδιά που νοσούν από κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αδεια ειδικού σκοπού 5 ημερών για εργαζόμενους γονείς με παιδιά που νοσούν από κορονοϊό-Αναμένεται αύριο Εγκύκλιος από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Αδεια ειδικού σκοπού 5 ημερών

Οσες και οι ημέρες καραντίνας που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, δηλαδή 5,  θα είναι τελικά και οι ημέρες άδειας ειδικού σκοπού, η οποία θα χορηγείται σε γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα και οι οποίοι έχουν παιδιά που είναι θετικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών δικτύων.

Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, λογικά, θα δύναται να γίνει είτε από τον έναν γονέα εξ ολοκλήρου είτε και από τους δύο, εφόσον μοιραστούν μεταξύ τους το διαστήματα αυτής, ενώ δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα χρήση της και από τους δύο.

Η σχετική Εγκύκλιος

του Υπουργείου Εσωτερικών θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και το ίδιο αναμένεται να κάνει και το Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση