Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αδειες εκλογών εκπαιδευτικών και διοικητικών Εξωτερικού – Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αδειες εκλογών εκπαιδευτικών και διοικητικών Εξωτερικού. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για διευκόλυνση των ψηφοφόρων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων Εξωτερικού.

Αδειες εκλογών εκπαιδευτικών και διοικητικών Εξωτερικού. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας

ΘΕΜΑ:«Διευκόλυνση δημοσίων υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στιςεκλογές της 26ης Μαΐου2019 ».

ΣΧΕΤ.:Το αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/101/οικ./8-5-2019 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και κατόπιν του αριθ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/101/οικ./8-5-2019 εγγράφου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

παρακαλούμε να διευκολύνετε τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους της περιοχής ευθύνης σας, που επιθυμούν να έλθουν στην Ελλάδα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, καθώς και των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, με την χορήγηση σε αυτούς ειδικής αδείας απουσίας που να καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους στην Υπηρεσία.

Οι διευκολύνσεις αυτές ισχύουν και για τις τυχόν επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Δείτε επίσης:

Αδειες εκλογών: Πόσες ημέρες δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι (και εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ)

Ως εκ τούτου, δύνασθε, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, να χορηγήσετε ειδική άδεια απουσίαςαπό μία (01) μέχρι τρεις (03) εργάσιμες ημέρες, άδεια η οποία δεν συνυπολογίζεται στην ετήσια κανονική άδεια.Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε χώρες της Αμερικής, Άπω Ανατολής, Ωκεανίας, Ινδικής Υποηπείρου, και Υποσαχαρικής Αφρικής οι Προϊστάμενοι μπορούν να χορηγήσουν ειδική άδεια για τον σκοπό αυτόν μέχρι πέντε (05) εργάσιμες ημέρες, βάσει της αριθμ.Π36-26567/8-5-2019 Εγκυκλίουτης ΣΤ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα προαναφερόμε να ισχύουν αντίστοιχα και για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, οι οποίοι οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους για την ειδική άδεια στηνΔιεύθυνση ΠαιδείαςΟμογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών ΣχολείωνΤμήμα Γ′ Διοίκησης Προσωπικού.

Παρακαλούμε για την προσκόμιση από τους υπαλλήλους βεβαίωσης αρμοδίου οργάνουαπό την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Δείτε επίσης:

Κανονικές άδειες: Με ευθύνη των Προϊσταμενων η χορήγηση στις εκλογές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση