Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αδιέξοδο στα Ελληνικά Σχολεία Βαυαρίας: Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αδιέξοδο στα Ελληνικά Σχολεία Βαυαρίας: Αναφορά στη Βουλή από την Χαρά Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ, επιστολή-διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Βαυαρίας.

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή-διαμαρτυρία της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας, με την οποία επισημαίνονται οι σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας, ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, μέχρι και σήμερα, καθώς και ο τρόπος που επιλέγει το Υπουργείο Παιδείας να “λύσει” το χρόνιο πρόβλημα της ύπαρξης κενών στα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού.

Δείτε την Αναφορά

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Σε αδιέξοδο oδηγούνται τα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας

Με επιστολή της η Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις, ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας μέχρι σήμερα.

Προτείνουν, μεταξύ άλλων, την έγκαιρη, μέχρι τέλους Μαΐου εκάστου έτους, απόσπαση των εκπαιδευτικών, την επαναφορά της απόφασης Κουκοδήμου σχετικά με τα κριτήρια τοποθετήσεων, την πενταετή απόσπασή τους με επιμίσθιο, καθώς και την παράτασή της για οικογενειακούς λόγους.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας και ζητώ να εξετάσετε τα αιτήματά τους.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση