Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΑΔΗΚ: Αμεση έγκριση όλων των Ολιγομελών Τμημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΔΗΚ: Αμεση έγκριση όλων των Ολιγομελών Τμημάτων-“Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να πηγαίνει σχολείο στο τόπο της διαμονής του και να μην εξαναγκάζεται σε μετακινήσεις με λεωφορεία, ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία του covid 19”.

ΑΔΗΚ: Αμεση έγκριση όλων των Ολιγομελών
Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας
ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Μετά και τις σημερινές απoφάσεις της Υφυπουργού Παιδείας για την έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθήματων Προσανατολισμού́ στο Γενικό́ Λύκειο για το σχολικό́ έτος 2021-2022 καθώς και των τμημάτων Α΄ τάξης, τμήματα Τομέων Β΄ τάξης και τμήματα Ειδικοτήτων Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ, κατά́ παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων (ολιγομελή) διαπιστώνουμε ότι στη Δ.Δ.Ε. Λάρισας ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ολιγομελών τμημάτων δεν έχει εγκριθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων:

-Στους μαθητές/τριες  των τμημάτων αυτών  οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο και να πηγαίνουν σε σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους με όλες  τις συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

– Στους μαθητές/τριες , ιδιαίτερα της Γ’ τάξης, οι οποίοι εξαναγκάζονται στην τελευταία και κρίσιμη χρονιά για αυτούς να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον  ψυχισμό τους, αλλά και στον χρόνο τους.

-Στους εκπαιδευτικούς  οι οποίοι θα μείνουν χωρίς ωράριο.

-Στα σχολεία (στην πλειονότητά τους είναι περιφερειακά σχολεία) τα οποία υποβαθμίζονται με την μείωση του αριθμού των μαθητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Απαιτούμε

Την άμεση   έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, γιατί κάθε μαθητής/τρια έχει δικαίωμα να πηγαίνει σχολείο στο τόπο της διαμονής του και να μην εξαναγκάζεται σε μετακινήσεις με λεωφορεία, ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία του covid 19.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

Λάρισα, 1-9-2021

Δείτε επίσης

Ολιγομελή Τμήματα ΓΕΛ 2021-22: Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας
Πότε θα κλείνει τμήμα στο σχολείο-Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής
Εκπαιδευτικός κρούσμα κορονοϊού: Τίθεται σε καραντίνα και ακόμη και αυθημερόν θα αναλαμβάνει αναπληρωτής
Παιδιά και έφηβοι-εμβόλιο κορoνοϊού: 16 ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
 ΦΕΚ: Πιλοτική Εφαρμογή Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση