Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αγωγή Υπουργείου Παιδείας στην ΑΔΕΔΥ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αγωγή Υπουργείου Παιδείας στην ΑΔΕΔΥ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-Εκδικάζεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 13.30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Αγωγή Υπουργείου Παιδείας στην ΑΔΕΔΥ

Αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 13.30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, θα εκδικασθεί άλλη μια αγωγή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), κατά της ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά, η οποία έχει κηρύξει απεργίααποχή από την ατομική αξιολόγηση του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφαση, όπως το ζήτησε απ αυτήν η ΔΟΕ, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ.

Το ΥΠΑΙΘΑ ζητά να κηρυχθεί παράνομη  και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την   αξιολόγηση και συγκεκριμένα:

1. Να αναγνωρισθεί ότι είναι παράνομη (τυπικά, καθώς και ως καταχρηστική) η κηρυχθείσα από την εναγόμενη απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από αυτή, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή του ν. 4823/21, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της», καθώς και των διατάξεων των εφαρμοστικών τούτων εγκυκλίων.

2. Να απαγορευτεί η συνέχιση της ως άνω απεργίας – αποχής.

3. Να καταδικαστεί η εναγόμενη σε -άλλως και επικουρικώς να απειληθεί εναντίον τους- χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε μεμονωμένη παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί,

4. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί, συνολικώς, ήτοι αναφορικώς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα μου,

5. Να καταδικαστεί η εναγόμενη στην εν γένει δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.

Δείτε επίσης

Ξεκινούν οι συνεδριάσεις για τις Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ΚΥΣΠΕ 

Μισθοδοσία εκπαιδευτικών από 1.3.2024: Υπολογισμός μετά την τροποποίηση παρακρατούμενου φόρου 

ΑΔΕΔΥ-Κασσελάκης: Ναι στο αίτημα για αύξηση 10% στους μισθούς στο Δημόσιο και στην επαναφορά των Δώρων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση