Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ: Καταγγέλλει τη μη συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ: Καταγγέλλει τη μη συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση – Kαλεί τις Ομοσπονδίες να την επαναπροκηρύξουν.

Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ καλεί τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών να επαναπροκηρύξουν την απεργίααποχή από την αξιολόγηση και όλους τους όλους τους ΣΕΕΠΕΑ να πάρουν απόφαση για απεργία αποχή με γενικές συνελεύσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024,  αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του, πλην των δύο εκλεγμένων της Αγωνιστική συσπείρωσης, η διακοπή της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση και η απόφαση πάρθηκε με την αιτιολογία της συμπόρευσης με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες(ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ), οι οποίες δεν επαναπροκήρυξαν απεργία αποχή. Εδώ η Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ επισημαίνει ότι η απεργία αποχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν έχει κηρυχθεί παράνομη, πλην όμως, όπως αναφέρει, το επιχείρημα στην απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι ότι σε περίπτωση προσφυγής σε δικαστήριο δεν υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της Ομοσπονδίας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση 

Αγωνιστική συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024,  αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του, -πλην των δύο εκλεγμένων της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-, η διακοπή της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση. Η απόφαση πάρθηκε με το πρόσχημα της συμπόρευσης με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες(ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ), οι οποίες δεν επαναπροκήρυξαν απεργία αποχή, παρόλο που η απεργία αποχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν έχει κηρυχθεί παράνομη!!! Επίσης, πρόβαλαν ως επιχείρημα ότι σε περίπτωση προσφυγής σε δικαστήριο δεν υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της Ομοσπονδίας. Ακόμη, οι απειλές περί ποινών του ΓΓ του Υπουργείου έπιασαν τόπο στη πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως απαράδεκτη και κατάπτυστη,  αφήνοντας τους συναδέλφους εκτεθειμένους στις απειλές του Υπουργείου. Η ατομική αξιολόγηση δεν είναι σε καμία περίπτωση ατομική υπόθεση και μόνο με συλλογικούς όρους και διαδικασίες μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Με αυτή τη στάση στην ουσία οι δυνάμεις που αποφασίζουν να σταματήσει ο αγώνας για την απεργία αποχή, προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο ΥΠΑΙΘ και διευκολύνουν την υλοποίηση και εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης.

Να ξέρουν καλά ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δε θα περάσει!!!

Καλούμε:

  • Όλες τις Ομοσπονδίες να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή. Με όλα τα μέσα και τους τρόπους, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας πανελλαδικά.
  • Καλούμε όλους τους ΣΕΕΠΕΑ να πάρουν απόφαση για απεργία αποχή με μαζικές γενικές συνελεύσεις.
  • Καλούμε τα ΔΣ των ΣΕΕΠΕΑ να πρωτοστατήσουν παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις για την προκήρυξη της απεργίας αποχής.

Οι εκλεγμένες στο ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Καστρίτη Σεμίνα

Τσαγρή Λένα

Δείτε επίσης

Εγγραφο για την αξιολόγηση από το Υπ. Παιδείας με τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου και με παράθεση κυρώσεων 

Συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση είναι η εισήγηση της ΟΛΜΕ στη Γ. Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ 

Συνεχίζει τις 3ωρες στάσεις εργασίας η ΔΟΕ για την ατομική παρατήρηση διδασκαλίας-Νέες δράσεις κατά της αξιολόγησης 

Δείτε ακόμη

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση