“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αγώνες Στίβου Ειδικών Σχολείων: Για πρώτη φορά αλλά οι ασφυκτικές προθεσμίες αποκλείουν την Περιφέρεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αγώνες Στίβου Ειδικών Σχολείων: Για πρώτη φορά διεξάγονται αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΣΜΕΑΕ, αλλά οι ασφυκτικές προθεσμίες δεν επιτρέπουν σε μαθητές της Περιφέρειας να συμμετάσχουν.

Σχετικά με τους Αγώνες Στίβου ΣΜΕΑΕ

Σχετικά με τους Πιλοτικούς αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) για μαθητές/τριες της Δ/θμιας Εκπ/σης με προβλήματα Νοητικής Αναπηρίας (Τ-F20).

Οι αγώνες διεξάγονται, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της IPC, σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Διαμαρτυρία ΣΜΕΑΕ Περιφέρειας

Όμως λάβαμε διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς Ειδικών Σχολείων της Περιφέρειας, καθότι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών διεξαγωγής των αγώνων ήταν πάρα πολύ στενό.

Μέχρι εχθές Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 έπρεπε να στείλουν τις συμμετοχές, αφού έχουν φροντίσει να πάρουν τις δηλώσεις των γονέων και αφού έχει γίνει ο Σύλλογος του σχολείου και έχει διασφαλισθεί η έγκριση μετακίνησης.

Χρειάζονται βέβαια και 2 προπονήσεις για να συντονιστούν στοιχειωδώς οι μαθητές.

Απλά αδύνατη η συμμετοχή

Απλά ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν όλα αυτά σε τοσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν το έγγραφο του Υπουργείου έχει ημερομηνία Πέμπτη 11 Απριλίου 2018 και απεστάλη στις ΠΔΕ, ΔΔΕ, στις 12 Απριλίου, την περασμένη Παρασκευή.

Οι αγώνες δε, διεξάγονται σήμερα Τρίτη Απριλίου 2019.

Κι όλα αυτά όταν για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε Ειδικά Σχολεία να συμμετάσχουν

Πραγματικά κρίμα….

Δείτε την Προκήρυξη αγώνων ΑμεΑ

Δείτε επίσης

Το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη στον 14ο Διεθνή Μαραθωνιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση