“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου: Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου: Ενημερωτικό για την πρώτη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τη νέα ημερολογιακή χρονιά.

Αιρετοί ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου

Ενημερωτικό Αιρετών ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου

των Αιρετών στο ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
Πάνου Ντούλα (τακτικού), ΠΕ06,

6936374902, pandou.paron@gmail.com

Σπύρου Σβερκούνου (αναπληρωματικού), ΠΕ04.01,

6970515218, Ssverkounos@hotmail.com

 εκλεγμένων με την ΕΑΚ – Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα – ανένταχτοι)

Τρίπολη, 24/01/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου (η πρώτη της νέας ημερολογιακής χρονιάς), συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Β’ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Εξετάστηκε η αίτηση για Β’ Ειδικότητα συναδέλφισσας και εγκρίθηκε ομόφωνα.
  2. ΑΔΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. Εξετάστηκε η αίτηση για άδεια ιδιωτικού έργου συναδέλφισσας και εγκρίθηκε ομόφωνα.
  3. ΑΔΕΙΑ ΥΠ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Εξετάστηκε η αίτηση για άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα (λίγων ημερών) και δόθηκε ομόφωνα σε συνάδελφο. Θέσαμε το ζήτημα της χορήγησης πιστώσεων ώστε να ξεκινήσουν να χορηγούνται πάλι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης μεγαλύτερης διάρκειας όπως γινόταν πριν το Μνημόνιο.
  4. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Εξετάστηκε η αίτηση παραίτησης συναδέλφου Διευθυντή από τη θέση ευθύνης του. Η εισήγηση του ΠΔΕ ήταν να μη γίνει αποδεκτή, παρά τη θετική εισήγηση του οικείου ΔΙΔΕ. Εμείς από τη μεριά μας επιχειρηματολογήσαμε υπέρ της αποδοχής του γραπτού αιτήματος του συναδέλφου μετά από προφορική παρουσία ενώπιον του Συμβουλίου. Τελικά, με ψηφοφορία 4-1 (μειοψηφήσαμε εμείς) δεν έγινε αποδεκτή η αίτηση παραίτησης του συναδέλφου και απαλλαγής από τα καθήκοντά του.
  5. ΆΛΛΑ. Θέσαμε το ζήτημα της κατανομής των νεοδιόριστων ΕΒΠ-ΕΕΠ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και σημειώσαμε ότι δυστυχώς οι θέσεις που έχουν δοθεί δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις μισές ανάγκες στην Ειδική Αγωγήστην Πελοπόννησο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σιγά-σιγά αποκαλύπτει τις προθέσεις της. Παρά την αρχική ευφορία και τις πενιχρές τελικά φοροαπαλλαγές (αύξηση μόλις 3-20 ευρώ στον καθέναν μας που θα τα πάρει από αλλού), έχει αρχίσει την επιθετική της νεοφιλελεύθερη πολιτική με πρώτο στόχο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Κατάργηση ασύλου, εξίσωση των πτυχίων των Κολεγίων με τα ΑΕΙ (με παράκαμψη του Συντάγματος), σύνδεση της χρηματοδότησης με την Αξιολόγηση από τους δικούς της, πανίσχυρους πλέον, Αξιολογητές: όποιος δεν συμμορφώνεται, δεν θα πληρώνεται.

Αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσει αργότερα και για τα σχολεία όπου κάποιοι ακόμη καλοπροαίρετα πιστεύουν σε μια «μη τιμωρητική αξιολόγηση».

Καταργεί στην ουσία δεκάδες τμήματα ΑΕΙ (μεταξύ των οποίων και στο Άργος), δημιουργώντας πελάτες για τα Κολέγια.

Έχουμε αγώνες μπροστά μας! Εμείς, όπως πάντα, θα είμαστε παρόντες για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου και το Δημόσιο Σχολείο απέναντι σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Δείτε επίσης

Ανακλήσεις προσλήψεων 156 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας
Πλαίσιο παραιτήσεων εκπαιδευτικών και Αυτοδίκαιες απολύσεις
Αυτοδίκαιες απολύσεις και παραιτήσεις εκπαιδευτικών | Εγκύκλιος
Απουσίες γρίπης: Ενημερωτική Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ
Φόροι και πρόστιμα στους συνταξιούχους: Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΟΛΜΕ
Μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού – ΕΕΠ – ΕΒΠ | Ανάλυση

Πριν φύγετε

Απολογισμός Υπουργείου Παιδείας: Συνάντηση Μητσοτάκη-Κεραμέως στο Μαξίμου | Τι ειπώθηκε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση