Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ: Ενημέρωση για την Προκήρυξη ΑΣΕΠ, τα Μεταπτυχιακά, την Προϋπηρεσία, τις Ανακατανομές Οργανικών κ.α

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ: Ενημέρωση για την Προκήρυξη ΑΣΕΠ, τα Μεταπτυχιακά, την Εκπαιδευτική Προϋπηρεσία, τις Ανακατανομές Οργανικών θέσεων και άλλα θέματα.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ: Eνημέρωση

  1. Προκήρυξη ΑΣΕΠ για τους Μόνιμους Διορισμούς

 Πότε θα δημοσιευθεί

Ευελπιστούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βγει η προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα των αιτήσεων

Το διάστημα που θα δοθεί θα δίνει μεγάλο χρονικό περιθώριο.

Κατάθεση δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους σε οποιαδήποτε ΠΔΕ, ωστόσο θα συμβουλεύαμε ότι είναι πιο ασφαλές να τα υποβάλλουν εκεί που βρίσκεται ο φάκελός τους.

Βεβαιώσεις Μεταπτυχιακών

Από την ενημέρωση που είχαμε σχετικά με τους υποψήφιους που έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές τους και δεν έχουν ορκιστεί, φαίνεται ότι θα ισχύσουν   οι βεβαιώσεις  ολοκλήρωσης σπουδών μόνο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που δε χρειάζονται έγκριση από το ΔΟΑΤΑΠ.

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία

Ως προς την εκπαιδευτική προϋπηρεσία φαίνεται ότι θα ισχύσει ότι προβλέπεται σύμφωνα με τον Ν. 3027/2002, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄75) και της παρ. 4 του άρθρου 23, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 6 και την παρ. 1.β του άρθρου 17 του ν. 3699/2008, που έχει πραγματοποιηθεί σε κλάδο της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ) με τον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα.

Δηλαδή για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, εκτός των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής και τα ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ, θα προσμετράται και η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί  στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προσφέρθηκε μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

  1. Διόρθωση σφάλματος ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088/2-4-2019

 Η διόρθωση σφάλματος της ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088-2-4-2019), που επικαιροποιεί το Καθηκοντολόγιο του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσον αφορά την διαδικασία επέκτασης καθηκόντων σε συστεγαζόμενες ή γειτονικές ΣΜΕΑΕ, είναι προς επεξεργασία στο Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να εκδοθεί το ΦΕΚ.

Επισημαίνουμε πως θα προστεθεί ότι η επέκταση καθηκόντων θα γίνεται κατόπιν αιτιολογημένων εισηγήσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, όπως ίσχυε έως τώρα.

Στο σημείο αυτό θα συμβουλεύαμε τα θέματα που άπτονται αυτής της ρύθμισης να εξεταστούν από τα ΠΥΣΕΕΠ μετά την έκδοση της διόρθωσης αυτής.

 

  1. Ανακατανομή Οργανικών θέσεων ΕΕΠ –ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ

Το θέμα της ανακατανομής οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ,  φαίνεται να τακτοποιεί υπηρεσιακά συναδέλφους σχετικά με σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούσαν, ωστόσο επειδή υπάρχουν ενστάσεις για κάποιες ανακατανομές, θα πρέπει η ορθότητα αυτών να διερευνηθεί από τα θεσμικά όργανα του ΕΕΠ – ΕΒΠ σε συνεννόηση με το Υπουργείο.

Γεωργία Μπουλμέτη & ΒασίληςΒούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Δείτε επίσης

Ειδικό Σχολείο Δράμας: Στήριξη του ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ στα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στη σχολική μονάδα

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. ΖΗΣΗΣ on

    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΠ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΓΙΑ?? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ?? ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑ , ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΗ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ??

    • Βασίλης Βούγιας on

      Φυσικά υπήρξε και υπάρχει πίεση και αρκετά μεταπυχιακά προστέθηκαν την τελευταία στιγμή. Το Υπουργείο στις οδηγίες του δίνει τη δυνατότητα ενστάσεων -https://www.especial.gr/apanthseis-se-erwthmata-gia-th-sunafeia-metaptuxiakwn-titlwn-spoudwn/ -Το θέμα πρώτοι, ίσως μάλιστα να είμαστε και οι μοναδικοί, το αναδείξαμε, αλλά δεν διοικούμε εμείς ως γνωστόν. Αλλοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι.

      • Γεωργία on

        Τι γνωρίζετε για τα οργανικά κενά στην ειδική αγωγη κ.Βουγια;;Θα δοθούν τα κενά στα τμήματα ένταξης ;;

        • Βασίλης Βούγιας on

          Το Υπουργείο γνωρίζει το θέμα και αναμένουμε την απόφασή του.

Leave A Reply