Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-25.09: Νέες πιστώσεις-Προσλήψεις ΚΛ & Ψυχολόγων-Προσλήψεις COVID 19-Ειδ. Αδειες-Εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-25.09.2020: Νέες πιστώσεις-Προσλήψεις ΚΛ & Ψυχολόγων-Προσλήψεις COVID 19-Ειδ. Αδειες-Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Ενημέρωση.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-25.09.2020
Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη
Α. Πρόσκληση για προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ με τρίμηνες συμβάσεις (κατ ελάχιστον) λόγω COVID-19
 • Αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.
 • Οταν η Πρόσκληση εκδοθεί, θα ακολουθήσουν και οδηγίες και επισημάνσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Β. Εκδοση νέας Εγκυκλίου για Ειδικές Αδειες λόγω COVID-19
 • Θα εκδοθεί συμπληρωματική Εγκύκλιος για τις Ειδικές Αδειες λόγω COVID-19, με βάση και την νέα Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά  η δυνατότητα τηλεργασίας, backoffice ή απουσίας με προϋποθέσεις.
 • Θεωρούμε ότι η Εγκύκλιος θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα, γιατί πολλοί συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι  ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δεν γνωρίζουν πώς θα εργασθούν και αν δικαιούνται άδειας τηλεργασίας.
Γ. Νέες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
 • Αναμένεται η διάθεση πολλών πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προκειμένου να καλυφθούν τα κενά  σε σχολικές μονάδες και ΚΕΣΥ στο προσεχές διάστημα.
Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-25.09.2020
Δ. Νέο Πρόγραμμα “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”
 • Αναμένεται να καθορισθεί η κατανομή των θέσεων ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με ΦΕΚ και στη συνέχεια να εκδοθεί η σχετική Πρόσκληση.
 • Εξ όσων πληροφορούμεθα οι Πϊνακες ΑΣΕΠ των Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) θα εξαντληθούν από τις επικείμενες πολλές προσλήψεις.
 • Ετσι η κατανομή των προσλήψεων σε Ψυχολόγους (ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό υποψηφίων των σχετικών Πινάκων.
 • Πάντως, αρχές Οκτωβρίου όπου προγραμματίζονται προσλήψεις από τα ήδη υπάρχοντα Προγράμματα και λόγω covid-19 με τρίμηνες συμβάσεις, δεν θα είναι έτοιμο το νέο Πρόγραμμα να δώσει προσλήψεις.
Ε. Πρόγραμμα Ψυχολόγων (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ
 •  Για την πρόσληψη Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της Πράξης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, υπάρχει η βούληση κάθε Ψυχολόγος (ΠΕ23) να καλύπτει ένα σχολείο κι όχι περισσότερα,  το οποίο είναι και πάγιο αίτημα μας από την έναρξη του συγκεκριμένου Προγράμματος.
ΣΤ. Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ως αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής, αναφορικά με την υπό ψήφιση Τροπολογία του ΥΠΑΙΘ, που προβλέπει οι εκλογές να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα) και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

 1. Για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποτελεί προϋπόθεση η εξασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και της ταυτοποίησης του εκλογέα από την Εφορευτική Επιτροπή και πραγματικά εκφράζουμε πολλά ερωτήματα και αμφιβολίες, ως προς το αν η ηλεκτρονική ψήφος και οι αντοχές ενός ηλεκτρονικού συστήματος, που δεν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν, διασφαλίζουν αυτή την προϋπόθεση.
 2. Αναφορικά με το Σάββατο ως ημέρα εκλογών, υπενθυμίζουμε πως τα μέλη των πάρα πολλών Εφορευτικών επιτροπών, κατά την ημέρα των Εκλογών, απασχολούνται από το πρωϊ έως αργά το βράδυ, και πως είναι αναγκαία η λειτουργία εκείνη την ημέρα, υπηρεσιών του κεντρικού κτηρίου του ΥΠΑΙΘ, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και των ΔΙΠΕ και ΔΔΕ της χώρας.

Δείτε επίσης

Τροπολογίες Κεραμέως: Σάββατα οι εκλογές αιρετών-μπορούν και ηλεκτρονικά-118 εκ. για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών.
Επικαιροποιημένος οδηγός αδειών ειδικού σκοπού μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Μέτρα για κορονοϊό-Υπηρεσίες Αττικής-Αναστολή λειτουργίας σχολ. μονάδων-Ομάδες αυξημ. κινδύνου
 Διαμαρτυρία Λογοθεραπευτών: Στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, με αίτημα για επιπλέον προσλήψεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση