Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για κατανομή: Απορίες – Ερωτήματα – Παράθεση στοιχείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για κατανομή: Ποια η λογική της τριμερούς κατανομής, αλλά και της κατανομής στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ ; – Παράθεση στοιχείων.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για κατανομή

Ανακοινώθηκε επιτέλους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13/12/2019 το ΦΕΚ 4597/13-12-2019/Τ.Β΄ της κατανομής των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Η τριμερής κατανομή

Εξ αυτού προκύπτει πως κατανέμονται 1.041 θέσεις στο ΕΕΠ-ΕΒΠ, 1.812 θέσεις στην Πρωτοβάθμια και 1.642 θέσεις στη Δευτεροβάθμια.

Τα ποσοστά

Μ άλλα λόγια το 23,1% των 4.500 θέσεων διατίθεται στο ΕΕΠ-ΕΒΠ, το 40,4% στην Πρωτοβάθμια και το 36,5 στη Δευτεροβάθμια.

Η κατανομή σε κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ

Οι θέσεις που κατανεμήθηκαν στο ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν αντιστοιχούν αναλογικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών των 2 τελευταίων ετών και είναι 89 θέσεις λιγότερες,  πάντα σε σχέση με την κατανομή σύμφωνα με  τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Αφαντα τα ΚΕΣΥ

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως δυστυχώς και αυτό είναι προσβλητικό για τους συναδέλφους ΕΕΠ που κατέθεσαν, καταθέτουν και θα καταθέτουν ψυχή στις δομές των ΚΕΣΥ, αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στους διορισμούς αυτούς, λες και δεν αποτελούν εμβληματική Δομή Ειδικής Αγωγής, λες και δεν αφορούν στην Ειδική Αγωγή οι εν λόγω 4.500 διορισμοί.

“Αόρατα” τα 400 Οργανικά κενά των ΚΕΣΥ

Η μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στη διαδικασία,  με ευθύνη της τέως πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αλλά και της νυν, η οποία παρότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί δεν έκανε απολύτως τίποτε ως προς τη συμπερίληψή τους, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπολογισθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών, ούτε φυσικά τα σχεδόν 400 Οργανικά κενά ΕΕΠ σ αυτά.

Αποδυνάμωση του ΕΕΠ

Αποτέλεσμα η σαφής αποδυνάμωση της διεκδικητικής προσπάθειας του ΕΕΠ-ΕΒΠ για μια δίκαιη κατανομή που να ακουμπάει στην πραγματικότητα κι όχι σε βολονταρισμούς.

Ερώτημα στο οποίο απαντάει το αποτέλεσμα

Στο ερώτημα γιατί έγινε αυτό με τα ΚΕΣΥ η απάντηση τελικά είναι προφανής εκ του αποτελέσματος.

Η κατανομή σε κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ

Για την κατανομή των 1.041 θέσεων σε κλάδους τους ΕΕΠ-ΕΒΠ θέλουμε να ξέρουμε αν πραγματοποιήθηκε αναλογικά,  σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ των 2 τελευταίων ετών σε ΣΜΕΑΕ. (Παρατίθενται στοιχεία ακολούθως).

 Η απορία μας

Η απορία μας είναι με ποια μέθοδο πραγματοποιήθηκε, από τη στιγμή φερειπείν που δεν δόθηκε ούτε μια (1) θέση για μόνιμο διορισμό στον κλάδο  ΕΕΠ ΠΕ22. Ελπίζουμε να επιλυθεί από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάποια στιγμή.

Η αλήθεια είναι…

Τέλος οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως παρόλες τις εκκλήσεις μας, ως αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ, τον τελευταίο χρόνο να υποστηρίξουμε την όλη διαδικασία των διορισμών, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση ή και συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς ΥΠΑΙΘ, ενώ συμμετείχαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενημέρωση των συναδέλφων για τη διαδικασία των αιτήσεων και στη μεταφορά ερωτημάτων προς το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ για την αποσαφήνισή τους.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε επί του θέματος.

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Παράθεση στοιχείων
Δείτε την παράθεση στοιχείων ΕΕΠ και ΕΒΠ αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ τα 2 τελευταία έτη.

Δείτε σχετικά

Αριθμοί προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και Οργανικά κενά για το 2018-19 και 2017-18 | Πίνακες
Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανάλυση κατανομής ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πίνακες – Σενάριο ισοκατανομής – Η επόμενη μέρα
Κατανομή διορισμών Ειδικής: Πίνακες και Διάγραμμα | Tου Πάνου Ντούλα
Κατανομή και διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα Αιρετού Ν. Κορδή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Nikoletta Musica σε

  Στους πίνακες που παραθέσατε περιλαμβάνονται και οι προσλήψεις στις ΕΔΕΑΥ;

 2. Nikoletta Musica σε

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την προσθήκη του νέου πίνακα. Συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Προέχει να δώσει το Υπουργείο αναλυτικά στοιχεία μονίμων κι αναπληρωτών όπως και οργανικών κενών για μόνιμους διορισμούς.

Γράψτε μία απάντηση