Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για Μεταθέσεις, Τοποθετήσεις νέων διορισμένων, Αποσπάσεις, Μετατάξεις, Εκκαθαρισμένους Πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για Μεταθέσεις, Τοποθετήσεις νέων διορισμένων, Αποσπάσεις, Μετατάξεις, Εκκαθαρισμένους Πίνακες, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για Μεταθέσεις

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΕΠ

Θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  Ειδικής Αγωγής (ΚΥΣΕΕΠ) στις 11:00, με τα ακόλουθε Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο:

Εξέταση των αιτήσεων Μετάθεσης μελών του ΕΕΠ-ΕΒΠ του σχολικού έτους 2019-2020:

-Αμφισβητούμενες.

-Επικύρωση πινάκων των οργανικών κενών στα ΚΕΣΥ και τις περιοχές μετάθεσης αναλυτικά κατά κλάδο.

-Μεταθέσεις.

Συνολικά υπεβλήθησαν 21 αιτήσεις Μετάθεσης μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, εκ των οποίων 3 αφορούν στον κλάδο
ΕΒΠ και
18 στους λοιπούς κλάδους ΕΕΠ.

Θέμα 2ο:

“Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης”

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΕΠ  θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη -σύμφωνα με τον Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) στο άρθρο 14, παρ. 13 και ΠΝΠ 20/20-3-2020 (ΦΕΚ 68 Α΄) στο άρθρο τριακοστό τρίτο.

_______________________

Τι περιμένουμε μετά τη διενέργεια των Μεταθέσεων
  • θα εκδοθεί πολύ σύντομα η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.
  • Θα ξεκινήσει η διαδικασία των οριστικών Τοποθετήσεων των νέων διορισμένων από τις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΕΕΠ της χώρας.
  • Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων Μετάταξης εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο, αλλά και από την Β/θμια στην Α/θμια και το αντίστροφο, αλλά και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

_______________________

Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Φορείς και Υπηρεσίες ΥΠΑΙΘ

Υπενθυμίζουμε πως έχει ήδη εκδοθεί η Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Φορείς και υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων από Πέμπτη 30 Απριλίου έως Πέμπτη 7 Μαίου 2020.

_______________________

Διάταξη για Αποσπάσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές και όχι σε σχολεία

Στο άρθρο 48 στο υπό Διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ, προβλέπεται αναφορικά με τις Αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ ή ίδια διαδικασία με την των Μεταθέσεων και των Διορισμών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 66 του ν. 4653/2020 (Α΄ 12), τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ διορίζονται/μετατίθενται πλέον σε περιοχές διορισμού/μετάθεσης και όχι σε σχολικές μονάδες και ακολούθως γίνεται η τοποθέτησή τους στις κενές θέσεις των σχολείων.

Κρίνεται, επομένως σκόπιμο, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για τις Αποσπάσεις των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ

Ετσι, όπως αναφέρει το ΥΠΑΙΘ, αφενός διευκολύνεται η συνολική διαδικασία και αφετέρου επιτυγχάνεται καλύτερη ρύθμιση των αναγκών σε τοπικό επίπεδο.

Δείτε αναλυτικά εδώ

_______________________

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς
Αναφορικά με τους εκκαθαρισμένους Πίνακες μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς, δεν υπάρχει δυνατότητα δημοσιοποίησής τους από πλευράς ΥΠΑΙΘ, καθότι όπως μας τόνισαν οι αρμόδιοι οι Πίνακες έχουν δημιουργηθεί και κυρωθεί από το ΑΣΕΠ και δεν μπορεί το ΥΠΑΙΘ να τους τροποποιήσει.
Δείτε τους ανεπίσημους Εκκαθαρισμένους Πίνακες μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εδώ

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Δείτε σχετικά

Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
Οργανικά κενά Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020
Εγκύκλιος Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μετά την αφαίρεση των διορισμένων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Φορείς και υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές και όχι σε σχολεία: Οι Αποσπάσεις σε ΚΕΣΥ με το υφιστάμενο καθεστώς | Διάταξη

Πριν φύγετε

Ανακοινώσεις Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων αύριο Τετάρτη 29.04.2020 στις 6μμ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση