Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετός Φασφαλής Νίκος: Το Υπουργείο να προχωρήσει σε ταυτόχρονη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετός Φασφαλής Νίκος: Το Υπουργείο να προχωρήσει σε ταυτόχρονη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών – Ανακοίνωση.

Αιρετός Φασφαλής Νίκος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής αναφορικά με τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο αιρετός

θεωρεί απαράδεκτο να γίνεται προγραμματισμός για να τρέξει το σύστημα, το πιθανότερο αύριο Παρασκευή 21.08.2020, για προσλήψεις αναπληρωτών χωρίς την Παράλληλη Στήριξη & ΖΕΠ.

Ζητά δε

από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει σε ταυτόχρονη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φασφαλή
  • Τα κενά όπως καταγράφονται σήμερα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στη Γενική Αγωγή είναι περίπου 3.800 ΠΕ 70, 3.000 ΠΕ 60 και πάνω από 6.000 σε εκπαιδευτικές ειδικότητες.
  • Στην Ειδική Αγωγή 1.100 αφορούν μόνο ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης με προοπτική την κάλυψη μόνο των 600 κενών.
Δείτε την Ανακοίνωση του αιρετού
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προσλήψεις Αναπληρωτών χωρίς την Παράλληλη και Στήριξη και ΖΕΠ δεν μπορεί να γίνει!

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε σε συνδυασμό με την απαράδεκτη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα που το Υπουργείο φρόντισε να ψηφίσει επιβάλλουν την πρόσληψη περισσότερων από κάθε άλλη φορά αναπληρωτών τόσο στη Γενική Αγωγή όσο και στην Ειδική δηλαδή σε τμήματα ΣΜΕΑΕ , Ένταξης, Παράλληλης Στήριξης & ΖΕΠ ταυτόχρονα!

Τα κενά όπως καταγράφονται σήμερα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου στη Γενική Αγωγή είναι περίπου 3.800 ΠΕ 70, 3.000 ΠΕ 60 και πάνω από 6.000 σε εκπαιδευτικές ειδικότητες.

Στην Ειδική Αγωγή 1.100 αφορούν μόνο ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης με προοπτική την κάλυψη μόνο των 600 κενών!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται προγραμματισμός για να τρέξει το σύστημα, το πιθανότερο αύριο Παρασκευή, για προσλήψεις αναπληρωτών χωρίς την Παράλληλη Στήριξη & ΖΕΠ και απαιτώ το Υπουργείο να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσει σε ταυτόχρονη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών!!!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Δείτε επίσης

Παληγιάννης: Παρασκευή 21.08.2020 προσλήψεις αναπληρωτών-Η Παράλληλη αργότερα
Ενημέρωση για διορισμούς-προσλήψεις-αποσπάσεις, από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή
 ΦΕΚ διορισμού εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής | Ονόματα
 Ανοιγμα σχολείων 2020-21: Απουσίες-Μεταφορές-Ειδικά Σχολεία-Μάσκες-Τηλεκπαίδευση-Πανεπιστήμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση