“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετός Φασφαλής: “Ὢδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετός Φασφαλής: “Ὢδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν” – Διαδικασία από υποχρέωση η Β Φάση Αποσπάσεων εκπαιδευτικών και στην ουσία πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Αιρετός Φασφαλής

Με Ανακοίνωσή του ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής χαρακτηρίζει τη διαδικασία των Αποσπάσεων Β Φάσης προσχηματική και άδικη από τη στιγμή που έγιναν λιγοστές αποσπάσεις Β’ φάσης και τα κενά που υπάρχουν και παραμένουν είναι χιλιάδες.

Ο Αιρετός καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου:
  • Να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα αυτό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων άμεσα.
  • Να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν οι αδυναμίες- αδικίες που υπάρχουν και οι αποσπάσεις σε Φορείς να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ όχι με πελατειακούς όρους από τον εκάστοτε Υπουργό.

Δείτε την Ανακοίνωση του Αιρετού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποσπάσεις 2019 Β’ φάση
“Ὢδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν”

Ολοκληρώθηκε χθες, 17 Σεπτεμβρίου 2019, η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα την εξέταση των ενστάσεων, των ανακλήσεων και των αιτήσεων απόσπασης της Β’ φάσης.

Στη συνεδρίαση δήλωσα από την αρχή ότι δεν πρόκειται με την ψήφο μου να δεχτώ την εισήγηση οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση την εγκύκλιο της Υπουργού που φαλκιδεύει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των συναδέλφων για απόσπαση αφού απέκλειε την εξέταση πολλών αιτήσεων.

Στη συνέχεια και χωρίς να έχουν ζητήσει τα κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, όπως όφειλαν, παρουσιάστηκαν κενά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!

Στην πορεία όμως ούτε σ’ αυτά τα κουτσουρεμένα κενά έγιναν αποσπάσεις αφού η κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες!!!

Μπροστά στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση μειοψήφησα και δήλωσα ότι θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι να βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, να αντιμετωπίζουν οικονομικά και στις περισσότερες περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους τη στιγμή που μπορούν να ικανοποιηθούν.

Στήριξα με τη ψήφο μου μόνο τις θετικές εισηγήσεις για τις ελάχιστες αποσπάσεις που έγιναν και τις ανακλήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου για μια διαδικασία από υποχρέωση όπως είχα γράψει και στην ουσία πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Δυστυχώς έγιναν λιγοστές αποσπάσεις Β’ φάσης και σε λίγες μέρες θα επαληθευθούν οι ισχυρισμοί μου ότι τα κενά υπάρχουν και παραμένουν χιλιάδες.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η επίσπευση της συνεδρίασης και πριν την πρόσληψη της δεύτερης φάσης αναπληρωτών αφού δεν υπήρχε η πρόθεση να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αυτές;

Κλείνοντας, θεωρώ τη συγκεκριμένη διαδικασία προσχηματική και άδικη.
Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα αυτό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων άμεσα,

να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν οι αδυναμίες- αδικίες που υπάρχουν και οι αποσπάσεις σε φορείς να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ όχι με πελατειακούς όρους από τον εκάστοτε Υπουργό αλλά με αντικειμενικά -μετρήσιμα κριτήρια(στην κατεύθυνση αυτή είμαι έτοιμος να συμβάλλω με τις απόψεις μου σύμφωνα με τις θέσεις του Κλάδου)

και πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίζει στις αποφάσεις της όλες και όλους τους συναδέλφους ως ανθρώπους και όχι ως αριθμούς!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Ισονομία χωρίς συμβιβασμούς και μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και να διεκδικώ λύσεις για την εκπαίδευση και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Δείτε

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: 278 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε Φορείς φέτος

____________________________

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις σε Φορείς: Ονόματα

Αποσπάσεις σε Διευθύνσεις | Ονόματα

Αποσπάσεις σε Γενικά Αρχεία και Βιβλιοθήκες

Αποσπάσεις στις Γενικές Γραμματείες ΥΠΑΙΘ | Ονόματα

Αποσπάσεις ΔΙΕΚ-Μητροπόλεις-ΕΛΚΕΘΕ-ΕΙΕ | Ονόματα

Αποσπάσεις εξωτερικού και εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας

____________________________

Πριν φύγετε

Καταγραφή κενών για προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας

Β Φάση προσλήψεων – Πίνακες ΑΣΕΠ – Τροπολογίες – Πιστώσεις ΕΠΑΛ | Ενημέρωση

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ έως σήμερα

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση