Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης για τη μη νομοθέτηση νέων οργανικών: Να πάψει η ομηρία των εκπ/κών | Επιστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης για τη μη νομοθέτηση νέων οργανικών: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και να πάψει η ομηρία των εκπαιδευτικών – Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ).

Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) κοινοποίησε ο Αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Αναστάσιος Αντωνιάδης, αναφορικά με την μη υλοποίηση της δέσμευσης του ΥΠΑΙΘΑ για νομοθέτηση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Αιρετός επισημαίνει ότι για την εύρυθμη λειτουργία του ΥΠΑΙΘΑ απαιτείται ένας βασικός προγραμματισμός, πλην όμως διαπιστώνει ότι παρά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και λόγω της μη νομοθέτησης των νέων οργανικών θέσεων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας. Τονίζει δε ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος απαιτεί την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Ακολουθεί η επιστολή του Αιρετού

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο παιδείας αποτελεί έναν φορέα, ο οποίος όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν είναι υπεύθυνος για την διεκπεραίωση πληθώρας θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με το εκπαιδευτικό του προσωπικό. Για την εύρυθμη λειτουργία του επομένως, απαιτείται ένας βασικός προγραμματισμός.

Με θλίψη συνειδητοποιούμε πως παρά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει.

Παρά την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για νομοθέτηση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο αποδείχτηκε τελικά ανέτοιμο να υλοποιήσει αυτή του την δέσμευση. Δεδομένης της αδράνειας αυτής, χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας.

Ο εκπαιδευτικός κλάδος απαιτεί την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Δίπλα σας με σεβασμό

Αντωνιάδης Αναστάσιος

Δείτε σχετικά

Ενημέρωση για μεταθέσεις πρωτοβάθμιας 2024: 26.03 συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ-Δεν νομοθετήθηκαν νέες οργανικές

Δείτε επίσης

Παράταση εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έως Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 | Εγγραφο 

Οδηγίες αξιολόγησης-Πεδίο Β Υπηρεσιακή συνέπεια και Επάρκεια: Επισημάνσεις και ημερομηνίες από το Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση