Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα εξαίρεσης του Υπουργείου προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα εξαίρεσης του Υπουργείου Παιδείας προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς στην Εκπαίδευση ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Αίτημα εξαίρεσης του Υπουργείου προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς

Ανακοίνωση ΥΠΠΕΘ

Αίτημα του Υπουργείου προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς στην Εκπαίδευση

Αίτημα προς στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το οποίο ζητά την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.

Τι αφορά

Η εξαίρεση αφορά τους 4.500 μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και 10.500 εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020 – 2021 και 2021 – 2022 και την κατάρτιση των νέων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εκλογών | Σενάρια

Διάλυση Βουλής: Εκλογές Κυριακή 07 Ιουλίου | Νέα Βουλή 17 Ιουλίου 2019

______________________________________________

Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εκλογών | Σενάρια

Κομβικές Ημερομηνίες

 

 

 

  • Υπηρεσιακές Μεταβολές (Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις), λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μετά την Κυριακή 07 Ιουλίου 2019.

 

  • Δυνατότητα κατάθεσης Τροπολογιών – νομοθετικών ρυθμίσεων στη Βουλή, σίγουρα μετά την 17η Ιουλίου 2019 και όταν κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης, δηλαδή πολύ πιο μετά από αυτή την ημερομηνία.

Γεγονότα – Χρονοδιάγραμμα – Σενάρια

Κατατέθηκε, στην αρμόδια Τριμελή επιτροπή του ΣτΕ, το αίτημα εξαίρεσης των προβλέψεων του νόμου του παγώματος των διαδικασιών ΑΣΕΠ λόγω Εθνικών Εκλογών.

Το αίτημα αφορά στη συνέχιση των διαδικασιών των Προκηρύξεων 3ΕΑ – 2ΕΑ – 1ΕΑ/2019 της Ειδικής Αγωγής και των διαδικασιών της επικείμενης  Προκήρυξης της Γενικής εκπαίδευσης.

Η Τριμελής Επιτροπή του ΣτΕ αναμένεται να απαντήσει εντός των προσεχών ημερών αν αποδέχεται το αίτημα του ΥΠΠΕΘ ή όχι.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα

Αν το αποδεχθεί, οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά με σκοπό κάποια στιγμή να περαστούν τα στοιχεία από τις Δ/νσεις και τις ΠΔΕ στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να ακολουθήσει μετά η ταυτοποίηση των στοιχείων αυτών με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο ΑΣΕΠ.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνεχίζουν να καταθέτουν έγγραφα στις Δ/νσεις και τις ΠΔΕ συνάδελφοι, με προφανή σκοπό να χρησιμοποιήσουν την σαφέστατα εκπρόθεσμη αυτή κατάθεση για να υποβάλλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ.

Ομως όπως μας δήλωσε το Υπουργείο δεν πρόκειται να καταγραφούν αυτά τα εκπροθέσμως κατατεθέντα έγγραφα, τα οποία βεβαίως δημιουργούν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας στις Διευθύνσεις, κατά το Υπουργείο, τελείως άσκοπα.

Επίσης να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίοι ενώ ενδεχομένως κατέθεσαν αίτηση στις ΠΔΕ δεν ενεγράφησαν στο ΟΠΣΥΔ, πως οι αιτήσεις αυτές θα απορριφθούν κατά τη διασταύρωση στοιχείων ΑΣΕΠ – ΟΠΣΥΔ.

Οταν έλθει η 15η Ιουλίου 2019

Τώρα, στην περίπτωση που φτάσουμε την ημερομηνία 15 Ιουλίου 2019, σε ένα μήνα δηλαδή και δεν έχουν αναρτηθεί Οριστικοί Πίνακες, δεν θα υπάρχει νομοσχέδιο – και θα καθυστερήσει να υπάρξει – στη νέα Βουλή, για να κατατεθεί Τροπολογία για αλλαγή της ημερομηνίας 17 Ιουλίου 2019, ακόμη και να υπάρχει πολιτική βούληση από τη νέα Κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει πως μόνον μια επιλογή υπάρχει, αν επαναλαμβάνουμε υπάρξει πολιτική βούληση από τη νέα Κυβέρνηση.

Η επιλογή

Η επιλογή να μην εκδοθεί Διαπιστωτική Απόφαση* από τον τότε Υπουργό Παιδείας, ώστε να μην παραταθεί η ισχύς των περσινών Πινάκων και να συνεχισθεί η αναμονή των Οριστικών από το ΑΣΕΠ και μετά την 15η Ιουλίου 2019.

Διαφορετικά…

Διαφορετικά ο μελλοντικός Υπουργός Παιδείας εκδίδει τη Διαπιστωτική και παρατείνεται η ισχύς των περσινών Πινάκων και πάμε μ αυτούς σε προσλήψεις Αναπληρωτών και μόνον.

Οι μόνιμοι διορισμοί;

Οσον αφορά στους μόνιμους διορισμούς, η πραγματοποίησή τους από τη στιγμή που θα εκδοθούν Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ εγκαίρως, εναπόκειται στην πολιτική βούληση της νέας Κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή, η οποία φυσικά θα πραγματοποιήσει και την κατανομή των 4.500 θέσεων.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση