Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα συνάντησης ΟΛΜΕ με πολιτικά κόμματα για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα συνάντησης ΟΛΜΕ με πολιτικά κόμματα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια-Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ-Ελληνική Λύση- ΜΕΡΑ 25.

Αίτημα συνάντησης ΟΛΜΕ με πολιτικά κόμματα

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσε αιτήματα άμεσης συνάντησης με τα 6 πολιτικά κόμματα της Βουλής προκειμένου να τα ενημερώσει, όπως αναφέρει, για τα φλέγοντα ζητήματα της Δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και για το σημαντικότατο θέμα που έχει προκύψει με τις ενέργειες της Υπουργού Παιδείας, οι οποίες αφορούν τις εκλογές των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τα αιτήματα απεστάλησαν

ΠΡΟΣ: τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κο Γεώργιο Στεργίου

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κο Αλέξη Τσίπρα

ΠΡΟΣ: την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κο Δημήτρη Κουτσούμπα

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κο Κυριάκο Βελόπουλο

ΠΡΟΣ: Τον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κο Γιάνη Βαρουφάκη

_______________________

Αναλυτικά
Αίτημα του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τα πολιτικά κόμματα για άμεση συνάντηση

Αθήνα, 26/10/2020

ΠΡΟΣ:

Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα επιθυμούσε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και για το σημαντικότατο θέμα που έχει προκύψει με τις ενέργειες της Υπουργού Παιδείας, οι οποίες αφορούν τις εκλογές των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

_______________________

Υπενθυμίζουμε πως

Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητούν

  • Την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΑΙΘ, και όχι την διεξαγωγή τους ηλεκτρονικά, με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των αιρετών, έως ότου υπάρξουν οι κατάλληλες και ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες για τη διενέργεια τους.
  • Οι Ομοσπονδίες έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων.
Το ΥΠΑΙΘ από την πλευρά του

έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή των εκλογών  ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ.

Σήμερα μάλιστα
Τροπολογία με αριθμό 537/95 26.10.2020 κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών “Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας”, με θέμα “Εξουσιοδοτική διάταξη για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών κατ’ εφαρμογή του π.δ. 1/2003″.
Με την εν λόγω Τροπολογία παρέχεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η ευχέρεια με Απόφασή της να καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ανεξαρτήτως αν και σε ποιο στάδιο εκκρεμούν.
Δείτε αναλυτικά την Τροπολογία

Δείτε σχετικά

Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Π.Χ εκπ/κών παρατάξεων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Εξώδικο για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Δηλώσεις απόσυρσης ψηφοδελτίων ΔΟΕ: Από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020
Απόσυρση υποψηφιοτήτων ΚΥΣΕΕΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τις απέστειλε στο ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση