Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα συνάντησης ΠΕΕΚΠΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα συνάντησης ΠΕΕΚΠΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αίτημα συνάντησης ΠΕΕΚΠΕ
Η επιστολή
 “Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.: Αίτημα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Έχοντας υπόψη την ανάγκη υλοποίησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών της στις νέες συνθήκες έναρξης της σχολικής χρονιάς,

αιτούμαστε άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας διά ζώσης ή διαδικτυακά,στα παρακάτω θέματα άμεσης προτεραιότητας:

  1. Σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά με βάση τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης  (σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των δομών, την υλοποίηση προγραμμάτων στα σχολεία και τις διδακτικές – εκπαιδευτικές επισκέψεις)
  2. Έγκαιρη αποστολή της Εγκυκλίου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2020-2021
  3. Διδακτικές- Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) για το σχολικό έτος 2020-21.
  4. Συμπλήρωση των κενών θέσεων Υπευθύνων Π.Ε./ Σχολικών Δραστηριοτήτων στις Διευθύνσεις που δεν έχουν Υπεύθυνο/η.
  5. Συμπλήρωση των κενών θέσεων του προσωπικού των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(Κ.Π.Ε.)με τουλάχιστον 5 εκπαιδευτικούς – με παράταση για την τρέχουσα σχολική χρονιά της θητείας των ήδη υπηρετούντων.
  6. Προκήρυξη ΜΟΝΟ για στελέχωση των νέων Κ.Π.Ε.
  7. Υπογραφή άμεσα των αιτήσεων ανάκλησης αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από τα Κ.Π.Ε.
Πιστεύοντας πως

δεν περισσεύει κανείς στη μάχη για την εκπαίδευση στην προστασία του Περιβάλλοντος και τις δράσεις για την κλιματική αλλαγή, προσβλέπουμε στην άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας.

 Με εκτίμηση

Αθήνα 20-9-2020

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  Γ. Γραμματέας                                                                   Ο Πρόεδρος

Ιωάννα Παπαϊωάννου                                                             Ιωάννης Βλάχος

Δείτε επίσης

Δελτίο Τύπου ΠΕΕΚΠΕ: Συμπλήρωση κενών θέσεων μελών Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ και υπευθύνων
Ανάκληση απόφασης ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους σπουδών εξ αποστάσεως: Δεκτή η γνωμοδότηση ΝΣΚ από την Υπ. Παιδείας
 Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19: Νέα Απόφαση σε ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση