Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις Απόσπασης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας | 3.582 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις Απόσπασης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας | 3.582 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με ενημέρωση του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη.

Αιτήσεις Απόσπασης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας | 3.582 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Του Αιρετού ΚΥΣΠΕ

Β. Παληγιάννη

Με βάση την ενημέρωσή μου έχουν υποβληθεί 3.582 αιτήσεις απόσπασης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε..

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν :

Δείτε επίσης:

Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας για το 2018-19 | Ενημερωτικό Ν. Κορδή

Επίσης έχουν υποβληθεί δεκάδες εκπρόθεσμες αιτήσεις τις οποίες πιστεύω πως το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. οφείλει να εξετάσει.

Το όλο θέμα των αποσπάσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Θα πρέπει δε να πραγματοποιηθούν εγκαίρως κι ανεξάρτητα από το χρόνο εκλογών με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και όχι με τα κουτσουρεμένα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης των αιτήσεων απόσπασης είναι υποχρέωση της πολιτείας, αφού οι αποσπάσεις εξυπηρετούν πρώτιστα την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Δείτε επίσης:

Προκηρύξεις και Εκλογές: Τι απάντησε το Υπουργείο για τη διαδικασία των προκηρύξεων ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τη διενέργεια Εθνικών Εκλογών

ΟΛΜΕ- ΑΣΕΠ: Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ στις 22 Μαΐου

Δείτε επίσης

Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών: 705 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκαν φέτος

Του Αιρετού  ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 705.

Αναλυτικά οι παραιτήσεις για το 2019 έχουν ως εξής:

Αν και φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές (2016 – 419, 2017 – 236, 2018 – 387) εντούτοις υπολείπονται σε σύγκριση με την πενταετία 2010 – 2014 όπου ο Μ.Ο. αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207.

Οι ελάχιστες παραιτήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών με Μ.Ο. 436 κατ’ έτος είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου  που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενες ρυθμίσεις, αφού μείωσε το εφάπαξ, τις βασικές και επικουρικές συντάξεις, αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους.

Δυστυχώς συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του μόχθου όλων των εκπαιδευτικών.

Οι ελάχιστες παραιτήσεις εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) αλλά και στους διορισμούς.

Θυμίζω τα προεκλογικά ψέματα Τσίπρα ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά και τα τωρινά, ότι δεν μειώθηκαν. Ζουν με το ψέμα, κυβερνούν με το ψέμα.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη θεσμοθέτηση ενός νέου νόμου που θα στηρίζεται σε αρχές και θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση