Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις διορισμών ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα απαραίτητα πρώτα 7 βήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις διορισμών ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα απαραίτητα πρώτα 7 βήματα – Σημαντική ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη.

Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια
Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ

Αιτήσεις διορισμών ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα απαραίτητα πρώτα 7 βήματα

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/σσες,

Εκδόθηκε πριν από λίγο και η Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Την Μ. Πέμπτη είχαν εκδοθεί οι Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 που αφορούν στην διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) αντίστοιχα.
Από εδώ και πέρα οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής πρώτα επτά(7) βήματα, τα οποία πιστεύουμε πως πρέπει να τηρηθούν απαρεγκλίτως με την παρακάτω σειρά:
  1. Διαβάζουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

 

  1. Επισημαίνουμε τα προσόντα και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια που διαθέτουμε.

 

  1. Μπαίνουμε στο ΟΠΣΥΔ, αφού έχουμε κάνει εγγραφή, και κοιτάμε τι έχει περαστεί.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!
Πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, (δηλαδή πριν από 8/5):

α) οι υποψήφιοι που δεν έχουν ηλεκτρονικό φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. οφείλουν, αρχικώς, να εγγραφούν ως χρήστες στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. (https://opsyd.sch.gr/) αναζητώντας το σχετικό Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη, στο οποίο περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και αυθεντικοποίηση του χρήστη.

Σημειώνεται ότι οι αιτούντες υποψήφιοι/χρήστες είναι υπεύθυνοι για την αποκλειστική και ορθή χρήση των κωδικών πρόσβασης ή των λοιπών στοιχείων ταυτοποίησής τους.

β)οι υποψήφιοι που έχουν ηλεκτρονικό φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.οφείλουν να ελέγξουν στον φάκελό τους (με τους προσωπικούς τους κωδικούς) τα στοιχεία (προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες) τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κατά την εναρκτήρια ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών της παρούσηςκαταχωρισμένα και επικυρωμένα, κατόπιν των αναγκαίων διεργασιών προσαρμογής που επιτελέστηκαν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. για το νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων.

  1. Διαβάζουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ την Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας

 

  1. Στην επισυναπτόμενη Αίτηση της Πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας αναγράφουμε αυτά που βρήκαμε καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ.

 

  1. Αυτά που δεν βρήκαμε στο ΟΠΣΥΔ τα ετοιμάζουμε για να τα προσκομίσουμε στις ΠΔΕ

 

  1. ΑΣΕΠ: Παράβολο και Ηλεκτρονική Αίτηση.

 

Προσοχή!

Το αποδεικτικό κατάθεσης δικαιολογητικών στις ΠΔΕ δεν αποτελεί την αίτηση που θα υποβάλετε στο ΑΣΕΠ.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει ανατροφοδότηση.

Δείτε επίσης:

Προκήρυξη ΕΕΠ και ΕΒΠ: ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων για διορισμό

Υποβολή δικαιολογητικών εκπ/κών για διορισμούς: Από 2 έως 30 Μαΐου στις Δ/νσεις Εκπ/σης – Προκήρυξη ΑΣΕΠ

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: 31 Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων

Διευθύνσεις και τηλέφωνα όλων των ΠΔΕ – ΔΠΕ – ΔΔΕ της χώρας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση