Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα βήματα μετά την έκδοση των Προκηρύξεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα βήματα μετά την έκδοση των Προκηρύξεων – Ενημερωτικό σημείωμα του especial.gr. Οδηγίες προς υποψηφίους.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες

Εκδόθηκαν, πριν λίγο,  οι Προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019, που αφορούν στην διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) αντίστοιχα.

Τι αναμένουμε και τι πρέπει να κάνουμε μετά απ αυτό:

  • Την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, μετά το Πάσχα, θα εκδοθεί η Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για υποβολή των δικαιολογητικών μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

  • Η προθεσμία των αιτήσεων υποβολής δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ, όπως ονομάζεται η υποβολή δικαιολογητικών στις ΠΔΕ, θα εκκινήσει τη Δευτέρα 06/05/2019 και θα περατωθεί αρχές Ιουνίου 2019.

 

  • Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΑΣΕΠ, ως η μόλις δημοσιευθείσα Προκήρυξη ορίζει, αρχίζει στις 21 Μαΐου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 5 Ιουνίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

 

  • Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει ένα διάστημα 15 ημερών, από 06 έως 21/05, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν να κάνουν μόνον την αίτηση υποβολής δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ, δηλαδή στις ΠΔΕ. Ακολούθως, από τις 21/05 θα ξεκινήσουν κι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά μας συνιστούμε:

  • Προσεκτική μελέτη της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

 

  • Προσεκτική μελέτη της Πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας και της αίτησης που θα περιέχει, η οποία θα εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη 30/04/2019.

 

  • Δοκιμαστικές αιτήσεις για να  φανούν πιθανά λάθη ή αστοχίες

 

  • και φυσικά ψυχραιμία.

Χρόνος υπάρχει και με οργάνωση και θετική σκέψη θα ξεπεραστούν πολλά προβλήματα.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας και στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσετε.

Η ομάδα του especial.gr

Δείτε σχετικά

Προκήρυξη ΕΕΠ και ΕΒΠ: ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων για διορισμό

Η Προκήρυξη ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ΠΕ – Το ΦΕΚ

Λίστα Συνάφειας Μεταπτυχιακών: Νέες προσθήκες με τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση