Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης και Διευθυντών σχολικών μονάδων: Διευκρινίσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης και Διευθυντών σχολικών μονάδων: Διευκρινίσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια.

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης και Διευθυντών

Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια – 27.12.2022

Σύμφωνα με σημερινές απαντήσεις αρμοδίων του ΥΠΑΙΘ σε παρεμβάσεις μας σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων και εισαγωγικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), έχουμε να μεταφέρουμε τα εξής:

Α. Σχετικά με την πλατφόρμα αιτήσεων υποψηφίων για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης και την επιλογή “εξειδίκευση στην ΕΑΕ”, αυτή αφορά μόνο σε εκπαιδευτικούς και όχι σε μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Οι υποψήφιοι μέλη ΕΕΠ δεν συμπληρώνουν το συγκεκριμένο πεδίο και το αφήνουν κενό, χωρίς αυτό να είναι λόγος ακύρωσης της αίτησης, καθώς οι αρμόδιοι του ΥΠΑΙΘ  γνωρίζουν ότι τα μέλη ΕΕΠ ανήκουν μόνο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Β. Αναφορικά με το ζήτημα της πλατφόρμας της αίτησης για την εισαγωγική επιμόρφωση, όπου δεν υπάρχει η επιλογή ΚΕΔΑΣΥ ή ΣΔΕΥ στη λίστα ως θέση υπηρέτησης, με συνέπεια να μην προχωράει η αίτηση των ενδιαφερομένων μελών ΕΕΠ και εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίστηκαν το 2020 και έχουν μετατεθεί στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), αυτό θα επιλυθεί σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης θα επιλυθεί και το ζήτημα των Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) των Σχολικών Δικτύων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ).

Γ. Σχετικά με το Βαθμό (Α, Β, Γ) που θα πρέπει να δηλώσουν οι αιτούντες στην πλατφόρμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης, αυτός αναφέρεται στο myschool και σαφώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τον γνωρίζουν. Πάντως οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ εισέρχονται ως μόνιμοι στην εκπαίδευση με τον Βαθμό Γ.

Δείτε σχετικά

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή 23.12.2022 έως Πέμπτη 19.01.2023 

Υποβολή αιτήσεων Διευθυντών έως 09.01.2023: Μέχρι 28.12.2022 οι Δ/νσεις θα εκδώσουν την παράταση της προθεσμίας 

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ 

Διευκρινίσεις για επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας 

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης Διευθυντών από ΥΠΑΙΘ: Προϋπηρεσία-Μεταφόρτωση αρχείων-Yπηρετήσεις εκτός Α/θμιας & Β/θμιας

Επιλογή διευθυντών σχολείων-οδηγίες αιτήσεων: Πως συμπληρώνεται η αίτηση και κατατίθενται τα δικαιολογητικά

Πριν φύγετε

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση