Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις για μισθολογικά κλιμάκια 2016-2017 στο ΝΣΚ και μετά την 31η.12.2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις για μισθολογικά κλιμάκια 2016-2017 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2022 χωρίς κανένα πρόβλημα-Ανακοίνωση ΠΟΣΥΠ.

Αιτήσεις για μισθολογικά κλιμάκια 2016-2017

Με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), η οποία εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ, ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) για διακοπή παραγραφής των ετών 01.01.2016 έως 31.12.2017 λόγω εφαρμογής του άρθρου 26 του νόμου 4354/2015, βάσει του οποίου έγινε αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, μπορεί να συνεχιστεί κανονικά προς το ΝΣΚ και μετά τις 31.12.2022, χωρίς κανένα πρόβλημα για την αναγνώριση της απαίτησης.

Υπενθυμίζουμε πως ανακοίνωση εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) αναφορικά με τη δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε από τις 28 Δεκεμβρίου στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης ιδιωτών για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ιστοσελίδα του ΝΣΚ, μετά τις 28/12/2022, υπέστη ουσιαστικά κατάρρευση από τις δεκάδες χιλιάδες των επισκέψεων συναδέλφων από όλη την χώρα και από όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης – όχλησης τους, έπειτα και από το ενημερωτικό σημείωμα της νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ, που έκρινε σκόπιμη την υποβολή της αίτησης προς το ΝΣΚ, μέχρι να μελετηθούν ενδελεχώς οι αξιώσεις μας που προκύπτουν από το πάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου τα έτη 2016-2017.

Επειδή το email της ΠΟΣΥΠ, έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες μηνύματα συναδέλφων μας, αλλά  και συναδέλφων  άλλων υπηρεσιών, για την μη δυνατότητα τους να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μετά τις  28/12/2022, τις αιτήσεις τους, εξαιτίας της δυσλειτουργίας της ιστοσελίδας και των e Υπηρεσιών του ΝΣΚ, ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική αυτή υποβολή  μπορεί να συνεχιστεί κανονικά προς το ΝΣΚ και μετά τις 31/12/2022, χωρίς κανένα πρόβλημα για την αναγνώριση της απαίτησής τους.

Ήδη το ΝΣΚ στις 30/12/2022 εξέδωσε ανακοίνωση – βεβαίωση για την δυσλειτουργία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής της ατομικής αίτησης μας προς την Υπηρεσία τους για την εξώδικη αναγνώριση της απαίτησης μας, κατά τις ημέρες από 28 Δεκεμβρίου έως και 30 Δεκεμβρίου 2022, τονίζοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που η δυσλειτουργία αυτή εξακολουθήσει να ισχύει και τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση, η οποία σίγουρα θα εκδοθεί για τις 31/12/2022 και μετά.

Επιπρόσθετα θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ δεν μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αυτές στο ΝΣΚ, όπως τονίζεται και στην ίδια την ανακοίνωση του, διότι είναι αναρμόδιο, αλλά μπορούν, ισοδυνάμως, να τις  υποβάλουν και να λάβουν πρωτόκολλο στις αρμόδιες Υπηρεσίες  (Διευθύνσεις,  Τμήματα,  Γραφεία) μισθοδοσίας τους.

Το ίδιο μπορούν να πράξουν και όσοι συνάδελφοι μας, του στενού Δημόσιου Τομέα, δεν θα μπορέσουν τελικά  να κάνουν ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης τους στο ΝΣΚ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε, Μία  Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                    ΓΕΩΡΓΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Δείτε σχετικά

Διεκδίκηση ΜΚ 2016-2017: Δημόσιοι υπάλληλοι καταθέτουν αίτηση όχλησης έως 31 Δεκεμβρίου 2022 

Δείτε επίσης

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης και Διευθυντών σχολικών μονάδων: Διευκρινίσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ 

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή 23.12.2022 έως Πέμπτη 19.01.2023 

Υποβολή αιτήσεων Διευθυντών έως 09.01.2023: Μέχρι 28.12.2022 οι Δ/νσεις θα εκδώσουν την παράταση της προθεσμίας 

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ 

Διευκρινίσεις για επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας 

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης Διευθυντών από ΥΠΑΙΘ: Προϋπηρεσία-Μεταφόρτωση αρχείων-Yπηρετήσεις εκτός Α/θμιας & Β/θμιας

Επιλογή διευθυντών σχολείων-οδηγίες αιτήσεων: Πως συμπληρώνεται η αίτηση και κατατίθενται τα δικαιολογητικά

Πριν φύγετε

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση