“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ: Τι ζητάμε από το Υπουργείο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία για τους διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ: Τι ζητάμε από το Υπουργείο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία  για τους διορισμούς. Ανακοίνωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ.

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ: Τι ζητάμε από το Υπουργείο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Από την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 που εκδόθηκε η Προκήρυξη για εκπαιδευτικούς ΕΑΕ και την Μ. Πέμπτη 25 Απρίλιου που εκδόθηκαν οι του ΕΕΠ και ΕΒΠ, έως σήμερα πέρασαν 17 ημέρες και ακόμα παραμένουν πολλές «γκρίζες ζώνες» όσον αφορά στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Επιλέξαμε δράση

Εμείς, ως Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ, επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση  από το πρώτο δευτερόλεπτο που είδαμε τις Προκηρύξεις και να μην κρυφτούμε πίσω από την βολική υπεκφυγή «Οτι λέει η Προκήρυξη», απαντώντας σε πάμπολλα ερωτήματα, διευκολύνοντας τους συναδέλφους μας, ιδίως του ΕΕΠ – ΕΒΠ, οι οποίοι πρώτη φορά αντιμετώπιζαν αυτή τη διαδικασία ΟΠΣΥΔ.

Επισκέψεις στο Υπουργείο

Επισκεφτήκαμε λοιπόν πολλές φορές το Υπουργείο και μεταφέραμε τις ερωτήσεις που δεχόμασταν από συναδέλφους, αναμένοντας απαντήσεις, ώστε  με τη σειρά μας ως Αιρετοί και θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων μας, να τους ενημερώσουμε όσο το δυνατόν με τη μεγαλύτερη εγκυρότητα, απαλύνοντας με αυτόν τον τρόπο το άγχος και την αγωνία τους.

Στις συναντήσεις  αυτές με αρμοδίους του Υπουργείου, πολλές φορές νοιώσαμε πως ενοχλεί η παρουσία μας και οι απαντήσεις που σχεδόν παρακαλώντας εκμαιεύαμε γεννούσαν και άλλες ερωτήσεις που γι αυτές δεν υπήρχε απάντηση.

Δείτε επίσης:

Αιτήσεις διορισμών σε ΠΔΕ: Ανακοινώσεις για κατάθεση δικαιολογητικών και μη εγγεγραμμένους στο ΟΠΣΥΔ από 9 ΠΔΕ

Συλλογή ερωτημάτων

Ταυτόχρονα συνεχίζονταν η συλλογή εκ μέρους μας ερωτήσεων και αποριών συναδέλφων, τις οποίες κοινοποιήσαμε μαζί με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο Αυτοτελές Τμήμα του ΕΕΠ – ΕΒΠ στο Υπουργείο, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση δια ζώσης μαζί του, την οποία το Τμήμα αρνήθηκε επικαλούμενο φόρτο εργασίας.

Την ίδια ώρα εκκίνησε και η διαδικασία αιτήσεων στο ΑΣΕΠ από πλευράς εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα κορυφώθηκε νέο κύμα αποριών και ερωτήσεων επί της διαδικασίας.

Οπως επίσης ξεκίνησε και η διαδικασία αιτήσεων των συναδέλφων ΕΕΠ κι ΕΒΠ στις ΠΔΕ, οι οποίες κατά τα φαινόμενα και από τα πρώτα δείγματα που συλλέγουμε, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις διαφορετικές πολλές φορές επί του ιδίου θέματος απαντήσεις σε ερωτήματα.

Σ ένα σημείο συμφωνούν όλοι

Σε ένα σημείο συμφωνούν όλοι(Υπουργείο – ΑΣΕΠ – ΠΔΕ κ.λ.π). Πως την αποκλειστική ευθύνη συμπλήρωσης της αίτησης την έχει ο υποψήφιος κι ας έχει αναπάντητα ένα σωρό καίρια ερωτήματα.

Τι επιδιώκουμε

Ολα αυτά από πλευράς μας τα καταγράφαμε, τα αξιολογούσαμε και προσπαθούσαμε στις επαφές μας με το Υπουργείο, δείχνοντας ανοχή στις δυσκολίες της επικοινωνίας μας, να τα επισημάνουμε με ένα και μοναδικό σκοπό:

Να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι από τις στρεβλώσεις της, να συνταχθούν οι Προσωρινοί Πίνακες στην ώρα τους, να μην έχουμε πολλές ενστάσεις και να κερδηθεί το στοίχημα των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ΕΑΕ για πρώτη φορά.

Δείτε:

Πρόσκληση για αιτήσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ: Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και η Αίτηση

Γιατί παρεμβαίνουμε

Ομως νομίζουμε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής όταν βλέπουμε, επί παραδείγματι, σε κάποιες ΠΔΕ να πληροφορούν λάθος τους συναδέλφους επί σημαντικών ζητημάτων και στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν έγγραφες απαντήσεις του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ και ΕΒΠ  σε υποψηφίους, οι οποίοι και καλά έκαναν, απηύθυναν ερωτήματα  σ αυτό.

Μόνον που τη διάχυση αυτής της πληροφορίας δεν την είχαν όλοι όπως καταλαβαίνετε, ούτε καν οι ΠΔΕ!, καθότι για μας πληροφορία που αφορά σε όλους πρέπει να διαχέεται κεντρικά και θεσμικά.

Τι ζητάμε

Για όλους αυτούς τους λόγους:
  1. Καλούμε τους αρμοδίους του Υπουργείου επί των Προσκλήσεων και τους αρμοδίους του ΑΣΕΠ επί των Προκηρύξεων, να απαντήσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ στα ερωτήματα μας επί της διαδικασίας των Αιτήσεων.

Το να απαντούν τηλεφωνικά άλλο σήμερα και άλλο αύριο δεν μας καλύπτει φυσικά.

Το να λέει το ΑΣΕΠ πως υπεύθυνο είναι το Υπουργείο και το Υπουργείο πως υπεύθυνο είναι το ΑΣΕΠ δεν υφίσταται ως δικαιολογία, καθότι το Υπουργείο έφτιαξε τον νόμο στον οποίο στηρίχθηκε η Προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Ας τα βρουν μεταξύ τους και ας μας απαντήσουν με ξεκάθαρο τρόπο και όχι με μισόλογα.

  1. Καλούμε το Υπουργείο να ενημερώσει τις ΠΔΕ επί των ζητημάτων των αιτήσεων, ώστε να επιτευχθεί μια στοιχειώδης «ομογενοποίηση» στις απαντήσεις τους.
  2. Καλούμε το Υπουργείο να συστήσει Ομάδα Διαχείρισης της Διαδικασίας Αιτήσεων, η οποία θα απαντά και θα ξεδιαλύνει Ερωτήσεις των συναδέλφων και των ΠΔΕ.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Δείτε:

Αιτήσεις ΚΕΠΑ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητά από όσους αναμένουν αξιολόγηση να αποστείλουν mail

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί

Από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και κάτω από μεγάλες αντιξοότητες το Υπουργείο Παιδείας κατόρθωσε να εκκινήσει τη διαδικασία μόνιμων διορισμών στην ΕΑΕ, αλλά και στα Γενικά σχολεία αργότερα.

Αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να την τορπιλίσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, «κουτάκια» και εμμονές από «Αγια Δισκοπότηρα» της γραφειοκρατίας.

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία.

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Δείτε επίσης

ΑΣΠΑΙΤΕ: Αίτημα από ΠΟΣΕΕΠΕΑ για άμεση έκδοση Βεβαιώσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜΙΘ σε

    Σημαντικό: Σήμερα όσοι επιλέξαμε να εγγραφούμε μέσω ΓΓΠΣ στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ δεν έχουμε καμία πρόσβαση στην αίτησή μας για επεξεργασία και οριστικοποίησή της. Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΣΕΠ επιβεβαίωσαν το πρόβλημα αλλά δεν ήταν σε θέση να ενημερώσουν πότε θα αποκατασταθεί. Εάν συνεχιστεί για πολλές μέρες αυτό προκαλεί τεράστια αδικία γιατί πρακτικά ΜΕΙΩΝΕΙ την προθεσμία για όσους επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο σύνδεσης ενώ η αρχική προκήρυξη όριζε ρητά ότι μπορούμε είτε να εγγραφούμε απευθείας στον ΑΣΕΠ είτε εναλλακτικά μέσω ΓΓΠΣ.

  2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜΙΘ σε

    Ευχαριστώ πολύ δεν το είχα δει ακόμη. Νομίζω ότι πρέπει να αναφερθεί, δεδομένου ότι όσοι εργαζόμαστε έχουμε μόνο τα Σαββατοκύριακα στη διάθεσή μας για να συμπληρώσουμε με καθαρό μυαλό την αίτηση και τώρα χάσαμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Γράψτε μία απάντηση