Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή: Προβλήματα στην εφαρμογή της Εγκυκλιου | Επιστολή ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή: Προβλήματα στην εφαρμογή της Εγκυκλιου | Επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στο ΥΠΠΕΘ.

Αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή: Προβλήματα στην εφαρμογή της Εγκυκλιου | Επιστολή ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ενημερώθηκε από γονείς πως υπάρχει θέμα σχετικά με τη γνωμάτευση που πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή, στα πλαίσια της Εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η καταγγελία έγινε στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ από γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και αφορά στην εφαρμογή της Εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ για το Σχολικό Νοσηλευτή.

Επιστολή ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Με τη σειρά της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απέστειλε Επιστολή επί του θέματος στο Υπουργείο Παιδείας

«Προβλήματα κατά την εφαρμογή της εγκυκλίου για το Σχολικό Νοσηλευτή»

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την επιστολή της αιτείται χρονική παράταση, είκοσι τουλάχιστον ημερών, για την κατάθεση των αιτήσεων, καθότι η υποχρεωτική ύπαρξη σφραγίδας του/της Διευθυντή/ντριας Κλινικής, την οποία θα πρέπει να φέρει η κάθε γνωμάτευση/βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, δημιουργεί προβλήματα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων έκαναν, λανθασμένα, δεκτές όλες τις γνωματεύσεις, ανεξάρτητα από το αν φέρουν ή όχι τη σφραγίδα, που απαιτείται στην τρέχουσα χρονική περίοδο.

Απόρριψη μεγάλου αριθμού γνωματεύσεων

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η απόρριψη μεγάλου αριθμού γνωματεύσεων που έχουν κατατεθεί και συνοδεύουν τις αιτήσεις των γονέων.

Οδηγίες ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Μάλιστα ως παράδειγμα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε διευκρινιστικές οδηγίες στις19/6/2019, μία ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων των γονιών.

Στις οδηγίες η ΠΔΕ αντιλαμβανόμενη μάλλον το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί υπογράμμιζε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξεδόθη από το Υπουργείο, απαιτείται η ύπαρξη σφραγίδας Διευθυντή/ντριας Κλινικής.

Η Ομοσπονδία συνεχίζοντας επιχειρηματολογεί αναφέροντας πως “οι αιτήσεις των γονιών θα απορριφθούν λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν αίτηση εκ νέου από 1η Σεπτεμβρίου, παρατείνοντας έτσι την αγωνία τους σχετικά με την έκβαση και την αποδοχή του αιτήματός τους, που αφορά το διορισμό σχολικού νοσηλευτή για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στα παιδιά τους”.

Αίτημα για χρονική παράταση

Και αφού ζητεί χρονική παράταση, είκοσι τουλάχιστον ημερών, για την κατάθεση των αιτήσεων, αναφέρει κλείνοντας την επιστολή πως:

“Στόχος και επιθυμία μας είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν για σχολικό νοσηλευτή στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη και ελπίζουμε να συμβάλετε και εσείς με τις ενέργειές σας προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Δείτε ολόκληρη την Επιστολή

Δείτε ακόμη:

Παράλληλη Στήριξη: Η Εγκύκλιος για το 2019-20

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση