Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με Υπουργό Εσωτερικών για το παράβολο και άλλα θέματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με Υπουργό Εσωτερικών για το παράβολο, τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με Υπουργό Εσωτερικών

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απηύθυνε αίτημα συνάντησης το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η συνάντηση εκτός από τα ζητήματα των κτηριακών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, θα έχει ως θέμα συζήτησης το ζήτημα του αποκλεισμού από τους πίνακες διορισμών του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών, εξαιτίας ασαφών οδηγιών και προβλημάτων της Προκήρυξης.

Δείτε την επιστολή της ΔΟΕ με το αίτημα συνάντησης

Θέμα: Αίτημα συνάντησης

Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε σειρά σοβαρών ζητημάτων, όπως:

  • Το ζήτημα του αποκλεισμού από τους πίνακες διορισμών του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών οι οποίοι εξαιτίας ασαφών οδηγιών και προβλημάτων της προκήρυξης είναι αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με την ανεργία για τα 3 επόμενα χρόνια τουλάχιστον.
  • Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων και πρωτοβουλιών για την επίλυση των κτηριακών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε 40 Δήμους της χώρας.
  • Τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση και οι καθυστερήσεις στην καταβολή ακόμη και αυτών των ελάχιστων ποσών στις σχολικές μονάδες.
  • Σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε σχέση με την εμπλοκή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν.

Δείτε επίσης

Απαντήσεις στη Βουλή: Διορισμοί Γενικής το 2020, επίκειται ΚΥΑ κατανομής, το παράβολο θέμα ΑΣΕΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση