Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Και εξ αποστάσεως ορκωμοσία – Από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Αίτημα για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

“Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και εξ αποστάσεως ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών”

 Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

και η κυβέρνηση επέλεξαν τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού και αντίστοιχα την ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε μία χρονική στιγμή που υπάρχουν σοβαρές  αντικειμενικές δυσκολίες.

Αναλυτικότερα,

η κορύφωση των θερινών διακοπών (ειδικά για τις τουριστικές περιοχές της χώρας που είναι απαγορευτικό για κάποιον να κλείσει δωμάτιο για διαμονή λίγων ημερών και εισιτήρια μετακίνησης), οι πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας, η έξαρση των κρουσμάτων covid-19 δυσχεραίνουν την πρόσβαση και την προσωρινή διαμονή των συναδέλφων.

Ειδικότερα, δε, στις νησιωτικές περιοχές ενδέχεται να μην μπορούν να βρουν διαμονή λόγω της υψηλής ζήτησης και των αυξημένων τιμών αυτή την περίοδο.

Η χρονική στιγμή δημοσίευσης του ΦΕΚ διορισμού

από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, χωρίς διευκολύνσεις όπως ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και εξ αποστάσεως ορκωμοσία των νεοδιοριζόμενων, είναι απαράδεκτη, καθώς δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ να εκδώσει εγκύκλιο διευκόλυνσης των νεοδιοριζόμενων με ανάληψη υπηρεσίας ηλεκτρονικά καθώς και εξ αποστάσεως ορκωμοσίας, όπως συνέβη στις ορκωμοσίες των πτυχιούχων σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, ή ορκωμοσία στην κοντινότερη Διεύθυνση εκπαίδευσης της περιοχής διαμονής του.

Εφόσον η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

κωφεύσει στο δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να οργανώσουν τις αναλήψεις υπηρεσίας και ορκωμοσίας αυθημερόν για όποια/ον συναδέλφισσα/ο προσέρχεται προκειμένου, αφενός να διευκολύνουν τη διαδικασία και αφετέρου να αποφευχθούν συνθήκες συγχρωτισμού.

Παράλληλα καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την ικανοποίηση του δικαίου αυτού αιτήματος.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 11.507 εκπαιδευτικών-Ορκωμοσία έως 17.08-Εως 31.08 για πυρόπληκτους
ΦΕΚ διορισμού εκπαιδευτικών γενικής αγωγής-ΦΕΚ Γ 1818, ΦΕΚ Γ 1819, ΦΕΚ Γ 1817/10.08.2021 | Ονόματα
Προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Το νομοθετικό πλαίσιο-Οι ειδικές κατηγορίες
Στήριξη μελών εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές-Παράταση ορκωμοσίας νεοδιόριστων
 Προσωρινή τοποθέτηση νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών: Τι ορίζει η νομοθεσία
Νεοδιόριστοι-Νομοθετικό πλαίσιο: Τοποθέτηση-Υπηρεσιακές μεταβολές-Μισθοδοσία-Μονιμοποίηση
Μοριοδότηση δυσπρόσιτων: Μόρια Μεταθέσεων-Κατηγορίες-Δυνατότητα αναζήτησης σχολείων-ΚΕΣΥ

Δείτε ακόμη

Ωράριο εκπαιδευτικών-γραμματειακό έργο: Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας
Διορισμοί-Βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την τοποθέτηση των νεοδιόριστων
Νεοδιόριστοι-Αδειες: Ποιες δικαιούνται | Κατάλογος
Ασφαλιστικός φορέας νεοδιόριστων: Οι προϋποθέσεις για αλλαγή από ΙΚΑ σε Δημόσιο

Πριν φύγετε

Αιτήσεις ΠΕΣΥΠ-ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ 2021-22: Από Δευτέρα 12.07 έως Τετάρτη 25.08.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση