Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήματα συνάντησης με ΕΟΔΥ από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΔΟΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήματα συνάντησης με ΕΟΔΥ από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΔΟΕ: Με θέμα την επαναλειτουργία των Ειδικών σχολείων και των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αιτήματα συνάντησης με ΕΟΔΥ

Αιτήματα συνάντησης με τον ΕΟΔΥ κατέθεσαν οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΕΕΠΕΑ του ΕΕΠ-ΕΒΠ και η ΔΟΕ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με θέμα τον σχεδιασμό της πιθανής επαναλειτουργίας των Ειδικών σχολείων και η ΔΟΕ με σκοπό τη συζήτηση όλων των λεπτομερειών που αφορούν στην πιθανότητα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά

Αίτημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνάντηση με τον ΕΟΔΥ

Αθήνα, 22/05/2020

Αρ. Πρωτ.: 25

Προς:

-Πρόεδρο ΕΟΔΥ, κ. Π. Αρκουμανέα

– Επιτροπή ΕΟΔΥ

Θέμα: «Αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τον ορισμό συνάντησης εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον ΕΟΔΥ για το σχεδιασμό της πιθανής επαναλειτουργίας των Ειδικών σχολείων»

Αξιότιμες/οι,

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο,  εκπροσωπεί τους κλάδους του  Ειδικού Εκπαιδευτικού  Προσωπικό –ΕΕΠ

(σχολικοί νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ειδικοί για την κινητικότητα μαθητών με προβλήματα όρασης, επαγγελματικοί σύμβουλοι) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού -ΕΒΠ που υπηρετούν  στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ. 

και παρέχουν υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, καθώς  και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ζητάμε τον ορισμό συνάντησης και επίσημης επικοινωνίας προκειμένου να μπορούμε να συνδράμουμε μέσω της εμπειρίας μας και των επιστημονικών μας πεδίων για να προβλεφθούν ενδεικνυόμενα μέτρα για την υγιεινή, ασφάλεια και προστασία τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων, λόγω της πιθανής επαναλειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα σημαντικό εύρος υπηρεσιών όπως την εκπαίδευση, την υποστήριξη, τις θεραπείες των μαθητών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές και να δοθούν περισσότερες διευκολύνσεις.

Ως εκ τούτου η επαναλειτουργία των ειδικών σχολείων χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό και πρωτόκολλα για την υγιεινή, ασφάλεια και προστασία μαθητών και εργαζομένων.

Μέχρι σήμερα από τις οδηγίες που προβλέπονται για τη φοίτηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και στα ΚΕΣΥ δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις σε θέματα ασφαλών προϋποθέσεων για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ή για τη διαδικασία αξιολόγησης τους από τα ΚΕΣΥ.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει εργαστεί καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, στην κατεύθυνση κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ΚΕΣΥ.

Ειδικότερα έχει αποστείλει για τον ουσιαστικό ρόλο των σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία της χώρας και για τη διασφάλιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Επίσης το ΙΜΕΓΕΕ, ως επιστημονικός φορέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ υλοποίησε οδηγό με σημαντικό υλικό για την αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων που βιώνει η χώρα λόγω COVID-19 και κατέθεσε πρόταση μέσω πρωτοκόλλων για την εξ Αποστάσεως Υποστηρικτική Παρέμβαση του ΕΕΠ-ΕΒΠ στις Δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στη διάρκεια αναστολής ή μερικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δομών λόγω της πανδημίας.

Είναι χρέος μας να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους μαθητές και τις οικογένειές τους, να προστατεύσουμε μαθητές και εργαζομένους γι’ αυτό ζητάμε να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας μέσα από τους χώρους εργασίας μας, έχοντας εμπιστοσύνη στο έργο και τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ.

Ζητάμε τον ορισμό συνάντησης και επίσημης επικοινωνίας μαζί σας.

___________________

Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΟΔΥ
Αθήνα 21/5/2020

Προς

Τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ.

κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα

Θέμα: Αίτημα συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ.

Κύριε Πρόεδρε

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται και ζητάει  συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την πιθανότητα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και άπτονται της αρμοδιότητάς σας.

Η ανάγκη της πραγματοποίησης της συνάντησης γίνεται ακόμη πιο επιτακτική έπειτα από τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων της κυβέρνησης επί του θέματος.

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός-εκπαιδευτικοί: Τηλεδιάσκεψη για την εκπ/κή τηλεόραση-Αποφάσεις για Δημοτικά τις επόμενες μέρες
Ζαχαράκη-ειδικά σχολεία στη Βουλή: Αναμένουμε την απάντηση της επιτροπής
Τσιόδρας-ειδικά σχολεία: Θα επαναλειτουργήσουν αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο για τα Δημοτικά
Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ & ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ-Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών | Ενημέρωση Σ. Πέτσα
Παιδιά με αναπηρίες και κορονοϊός: Βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση την περίοδο της πανδημίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση